VSV heeft weinig in eigen handen

IJmuider Courant journalist Friso Bos vond het kennelijk leuk om de voorpagina te halen met de uitspraak ‘VSV neemt het heft in eigen handen’. Toch heeft de club weinig in handen en is volledig afhankelijk van de gemeente Velsen voor een eventuele verhuizing.

• Alleen grote namen noemen betekent nog lang geen groen licht
• Berichtgeving in IJmuider Courant meer propoganda dan werkelijk feitelijk nieuws

vsvDe voetbalclub mag dan wel weer eigenaar zijn geworden van de bestaande velden aan de Broekeroog, toch zegt dat bezit niets over een mogelijke verhuizing naar de rand langs de A22/A9. Nu nam voorzitter Eric Lücke het woord, nadat vorige week bestuurslid Saskia Kors insprak tijdens een sessievergadering van de raad. Hij dagdroomt nog steeds van een woonwijk op nu ‘zijn’ huidige grond en een verhuizing met vooral ook het accent op een kunstgrasveld. De vereniging beweerde vorige week dat een deel van het ledenverlies werd veroorzaakt door het ontbreken van kunstgras op het huidige sportcomplex.

erikDat argument is natuurlijk vooral ‘zelf bedacht’. Geen enkel klein beginnend voetballertje maakt een keuze voor een voetbalclubje op basis van de technische condities van veld en/of clubhuis. Hij of zij gaat voetballen waar zijn of haar vriendjes of vriendinnen spelen. Overigens verloopt de aanwas van ‘meisjesvoetbal’ zeer traag en was jaren het argument van VSV om te moeten verhuizen in verband met kleedkamer capaciteit. Het lijkt erop dat VVH aan de ‘andere’ rand van Velserbroek al deze problemen niet heeft en zich positief ontwikkelt. Veel voormalige VSV voetballertje zijn in de afgelopen jaren ‘verhuisd’.

Ook hebben wij als actiegroep goed samengewerkt met gemeente, Westwijk/Scholz en VSV. Vanuit die samenwerking is het compromismodel B ontwikkeld. Maar dan wel op basis van de uitvoering van het gehele plan. Als VSV samen met Schot Alkmaar, Grontmij en Bouwfonds plannetjes willen gaan ontwikkelen, dan moeten zij rekening houden met verandering van de plannen, waardoor een groots parkeerterrein ten westen van de Oostlaan natuurlijk niet meer tot de mogelijkheden behoort. Immers de bestemming van de weilanden rondom de Grote Buitendijk blijft agrarisch.

 

2 reacties

  1. […] met de ontwikkeling van een complex langs de A22/A9. Net zoals Mark Nieuwenweg achten ook wij de kans van slagen uitermate gering. De gemeente zal zich niet op voorhand laten verleiden tot het kopen […]

  2. Hofgeest-West wordt versneld ontwikkeld op 12 december 2014 om 08:05

    […] en kan eindelijk woningbouw worden gerealiseerd. De ontwikkelingen gaan snel. Vorige week nog meldde VSV met Schot Alkmaar, Grontmij en Bouwfonds in zee te gaan na afscheid te hebben genomen […]

Laat een reactie achter