Hofgeest-West wordt versneld ontwikkeld

Goed nieuws voor alle betrokken van het gebied Hofgeest-West. Met bouwer Holleman uit Velserbroek voorop kan het gebied snel ontwikkeld worden. Raadsleden waren gisteren tijdens de raadsvergadering verrast door een brief van deze ondernemer.

• Bedrijf Holleman ligt in Hofgeest-West
• Besluit Grote Buitendijk met nauwelijks debat

Daarmee komt een einde aan jarenlange speculaties over het gebied en kan eindelijk woningbouw worden gerealiseerd. De ontwikkelingen gaan snel. Vorige week nog meldde VSV met Schot Alkmaar, Grontmij en Bouwfonds in zee te gaan na afscheid te hebben genomen van Westwijk/Scholz. Niemand in de raad wist hoe dat zat. Wel vraagtekens, geen antwoorden. Maar ja, als je zelf geen eigenaar bent van de grond, mag ieder ander er mee dan wat men denkt goed te vinden.

Of al die ontwikkelingen werkelijk de versnelling betekenen, die vandaag in de IJmuider Courant werden opgetekend, valt nog zeer te bezien. VSV zegt binnen twee jaar te zullen voetballen op het nieuwe complex langs de A22. Zoals we al eerder aangaven, zullen de tekeningen voor dat complex herzien moeten worden, zeker voor wat betreft de parkeervoorzieningen.

De raad besloot gisteren de plannen voor de Grote Buitendijk in de koel- of ijskast te zetten. Maar…… je weet het maar nooit, zo werd gezegd. Als actiegroep zullen we dus de vinger aan de pols moeten blijven houden, ook daar waar het gaat om de verhuizing van VSV.

 

Laat een reactie achter