LGV houdt soap woningbouw Velserbroek in stand

Terwijl verreweg de meeste partijen zich neerleggen bij het voorstel van B&W het gebied Grote Buitendijk voorlopig niet te ontwikkelen en in het gebied Hofgeest gematigde stapjes te zetten, lijkt LGV de enige partij te zijn die de langdurige ‘woningbouwsoap’ in stand wil houden.

hofggest-overlegEen vlot geklede dame van VSV wist met haar charmante betoog toch nog een enkele niet goed voorbereide politicus te kunnen overtuigen van het maatschappelijk belang van de inmiddels steeds minder populair wordende voetbalvereniging. VSV wil haar beoogde woningbouwgrond fors ten gelde maken om zelf goedkoop landbouwgrond langs de A22 te kunnen kopen en met het verschil haar kas weer flink te kunnen vullen. Het argument dat de jeugdige voetballertjes de voetbalclub verlaten door het ontbreken van kunstgras was ronduit belachelijk. Deze dame sloeg duidelijk de plank mis door gebrek aan historisch besef rondom dit dossier. De club heeft al een paar jaar te maken met krimp in haar ledenbestand. De noodzaak tot verhuizen is inmiddels puur ingegeven door andere belangen dan voetballen. Een offerte voor een kunstgrasveld op het huidige terrein is voorlopig de aangewezen weg.

Met name VVD, (vooral) D66 en het CDA waren de sterkste partijen in deze sessie. Zij gingen duidelijk mee in de relativerende woorden van PvdA wethouder Vennik, die duidelijk maakte dat het verhaal politiek gezien (voor deze raadsperiode) gewoon voorbij is. Het leek ook hem verder weinig te kunnen schelen of ‘Hofgeest West’ echt tot ontwikkeling zou komen. Vennik heeft zijn sommen gemaakt en concludeerde dat de gemeente er geen euro meer wil instoppen na de afwaardering van de gronden aan de Grote Buitendijk. Want dit gebied stond politiek gezien al helemaal niet meer ter discussie, behalve dan voor de SP.

Toch zit er een addertje onder het gras en LGV maakte dat duidelijk. Als de raad  het ‘compromis besluit’ van 2011 zou terugdraaien zijn ineens alle opties weer open om volledig opnieuw te beginnen. Fractievoorzitter Leo Kwant begon al met het veld van Rugby Club The Smugglers. Ook dat zou geschikt zijn voor woningbouw. Vennik kon zijn lachen amper inhouden en zei dat het misschien wel mogelijk was om ook daar drie ‘woninkjes’ te bouwen. Gerko Buist van de SP maakte het nog gekker door toch het gebied Grote Buitendijk wel te willen laten ontwikkelen met sociale woningbouw, mogelijk gemaakt met de zogenaamde starters-leningen. De VVD hoonde dit voorstel weg door lachend te vragen naar de mogelijkheden voor voormalige oostblok flatgebouwen in dat gebied. Buist wist zich geen vorm te geven en drukte zijn rood oplichtende microfoon lampje maar snel weg en liet de zaak rusten.

Toch wordt het tijdens de komende raadsvergadering over 2 weken geen hamerstuk, wat aanvankelijk wel werd verwacht. Nee, iedereen wil er nog wel een keer wat over zeggen. Maar de kans is klein dat het voorstel van B&W wordt afgewezen. Velsen Lokaal wees er fijntjes op welke andere ‘miljoenen’ al werden onttrokken aan de reserves in de komende jaren. En dat weet Vennik ook wel, want echt geld uitgeven is toch wat anders dan virtueel geld afschrijven op veronderstelde waardes van wat stukjes grond aan de A22/A9.

1 reactie

  1. VSV heeft weinig in eigen handen op 4 december 2014 om 14:34

    […] langs de rand A22/A9. Nu nam voorzitter Eric Lücke het woord, nadat vorige week bestuurslid Saskia Kors insprak tijdens een sessievergadering van de raad. Hij dagdroomt nog steeds van een woonlijk op nu […]

Laat een reactie achter