Als geld het hoofddoel is dan wordt het echte belang vergeten

Zoveel is wel duidelijk geworden. Het hele VSV verhaal gaat alleen maar over geld en heeft niets te maken met kunstgras of de faciliteiten op het huidige terrein. Dat kleine voetballertjes om die redenen naar VVH zouden verhuizen, is echt flauwekul.

We hebben als actiegroep altijd prima kunnen samenwerken met Mark Nieuwenweg van de Scholz groep uit IJmuiden. Het compromismodel B was voor alle partijen een werkbare oplossing. Natuurlijk waren en bij actiegroep Velserbroek Oost wel twijfels over de werkelijk verhuis noodzaak, maar als je eenmaal samen een besluit draagt, moet je achteraf geen argumenten meer noemen die de basis van dat besluit weer onderuit kunnen halen. Dat wordt nu anders.

markIn de IJmuider Courant van vandaag tekent Mark Nieuwenweg terecht zijn kritiek op jegens het bestuur van VSV die plotsklaps stappen heeft genomen om met Schot, Grontmij en het Bouwfonds door te gaan met de ontwikkeling van een complex langs de A22/A9. Net zoals Mark Nieuwenweg achten ook wij de kans van slagen uitermate gering. Daarnaast zal de gemeente de grond langs de A22/A9 niet (al te)goedkoop van de hand willen doen. Immers de gemeente moet komende week tijdens de raadsvergadering een forse financiële afwaardering slikken ten gevolge van het behoud van het gebied Grote Buitendijk als agrarische grond. De gemeente zal er geen euro meer op toe willen leggen.

Duidelijk is de strekking van het verhaal van vandaag in de krant. Ondanks de goede bedoelingen en de historie die Scholz heeft met VSV, ging het ook deze onderneming natuurlijk om de mogelijkheid het gebied te ontwikkelen en daarmee geld te verdienen. Dat was ten tijde van de totstandkoming van het model B ook helemaal niet erg. Een toen nog florerende economie kneep wel een oogje dicht rondom eventuele financiële motivaties die ver boven het voetbalgenot uitgingen. Nu dat economische plaatje is veranderd, komt de oude vraag terug: ‘is het verhuizen van VSV echt nog wel nodig’.

Laat een reactie achter