Discussieer mee over het Nederlandse landschap!

Het landschap is van en voor iedereen. Hoe moet het landschap er straks uitzien? Wie zijn verantwoordelijk en waarvoor? Wat kan ik zelf doen?
Voor de keuzes over wat wel en wat niet in het landschap mag gebeuren hebben we uw mening nodig. Daarom hebben de ministeries van LNV en VROM en de organisaties in het Landschapsmanifest dit internetforum opgezet. We willen immers allemaal een landschap dat tot de verbeelding spreekt, een landschap waarin we ons thuis voelen.

Geef uw mening over de onderstaande vijf dilemma’s. Meer informatie over hoe u kunt deelnemen, leest u in de spelregels. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

Nostalgie- moderniteit

zwanen op een rivier
Wat vindt u van de veranderingen in het landschap? Wanneer moeten we bestaande landschappen behouden?
lees verder

Uw eigen betrokkenheid

Houthakker
Wilt u actief betrokken zijn bij het landschap? Hoe ziet die betrokkenheid er dan uit? Wanneer wilt u wel betrokken zijn en wanneer niet? lees verder

Schaarse ruimte

Traktor
We willen allemaal prettig en betaalbaar wonen. Hoe moeten we de schaarse ruimte benutten als het gaat om wonen?
lees verder

Kosten-baten

Rivier
Bent u bereid om te betalen voor het onderhoud van het landschap? Op welke manier? Wilt u betalen als u er daadwerkelijk gebruik van maakt? lees verder

Toegankelijkheid

Fietser
Hoe willen we met het landschap omgaan? Willen we er alleen van een afstand naar kijken? Of willen we er ook in wandelen, fietsen en picknicken?
lees verder

(Beelden zijn verkregen door deeplinks naar de oorspronkelijke website en daarmee respect hebbende voor de eigenaar van de beelden)

Laat een reactie achter