Boulevard journalistiek van Frans van den Berg

De IJmuider Courant kopte vandaag ‘Wellicht meer woningen aan de Grote Buitendijk’. De speculatieve kop is afkomstig van Frans van den Berg, een journalist in dienst van Mediahuis, waartoe ook de Telegraaf behoort.

Dergelijke koppen kom je regelmatig in de Telegraaf tegen en ‘doen het goed’ om de lezer te trekken. Dat zal deze kop ongetwijfeld ook doen, zeker bij bewoners van de Grote Buitendijk. Natuurlijk zullen niet zo heel veel bewoners van die straat gekeken hebben naar de live uitzending van Seaport. Immers, de vergadering begon om half acht en duurde maar liefst tot elf uur. Natuurlijk kwam de Grote Buitendijk zo nu en dan aan bod, maar de kop van het artikel van Frans doet zeker geen recht aan het gehele – overigens behoorlijk verwarrende – verloop van de gehele avond. Er is immers nog een vervolgvergadering nodig alvorens de raad eind februari stemt over het stuk ‘woningbouwlocaties 2040’.

800 woningen?

Hoekstra bedacht de ‘800’, IJmuider Courant journalist nam het iets te serieus

Het was maar heel even een flinke dwaling van de geest van Groen Links fractievoorzitter Hoekstra, die zelf wat sommetjes had bedacht en min of meer terloops zei dat in het gebied ook wel 800 woningen gebouwd zouden kunnen worden, zeker als hoogbouw zou worden overwogen. Het was een losse flodder. Van den Berg schreef dat ‘partijen’ daar wel wat voor voelden. Dat moet zijn eigen gedachte zijn geweest. Want het ‘voorstel’ van Hoekstra kreeg alleen wat beperkte steun van PvdA fractielid Pinkus, die dan maar voorzichtig 600 als getal noemde. Niemand die reageerde.

Veel meer nuances

Het verhaal met alle nuances optekenen valt natuurlijk niet mee. Ook voor de Actiegroep Velserbroek Oost is een gemiddelde optekening van een vergadering van ruim zo een drie uur een flinke klus. Maar dan heb je ook wat…… Dus schrikken van die kop? Welnee, alleen een glimlach en vooral blij dat we er zelf bij waren voor het complete verhaal.

Laat een reactie achter