Initiatiefnemers bijeen om actuele situatie te bespreken – truc 'communicerende vaten' van PvdA is slimme opzet

besluit.jpgWestwijk, VSV en de Actiegroep Vekserbroek Oost komen nog deze week bij elkaar om de ontstane situatie met betrekking tot het combinatieplan te bepreken.

70.pngNu duidelijk wordt dat vooral de PvdA met de bekende ‘communicerende vaten’ op een geslepen manier aandringt op het toch verder volbouwen van de Grote Buitendijk, zijn de bellen toch weer gaan rinkelen. Als de raad een week voor de Kerst bijna door snelheid wordt gedwongen om accoord te gaan met het – dan aangepaste – plan, waarin het getal 70 niet wordt genoemd, dan heeft de PvdA de handen vrij om na de verkiezingen het genomen besluit verder te ontwikkelen. Ook wanneer de PvdA dan veel zetels zou verliezen, werkt het democratische systeem zodanig dat een besluit genomen in de vorige raad, toch uitgevoerd moet worden.

Het is dus van uitermate groot belang dat de raad inziet dat het getal 70 een cruciale rol speelt in dit politieke spel. Want de vertraging die aanvankelijk werd vertaald om er dan maar ‘van af’ te zijn – zonder kleerscheuren, kan natuurlijk ook worden vertaald als ‘op het laatste moment nog snel even een onomkeerbaar’ besluit nemen.

2 reacties

  1. Floor Bal op 30 november 2009 om 22:05

    Naar mijn aantekeningen van de vergadering in april 2009, ging het Aris Blok (PvdA) om de verhoudingen t.o.v. de sociale woningbouw. “De communicerende vaten” zou het aantal sociale woningen, 30/70 verhouding bij nieuwbouwplannen in de gemeente Velsen, moeten zijn in het totaal-plan. Dus geen sociale woningbouw aan de Grote Buitendijk en meer, de compensatie, op de Hofgeest. Als in het totaal-plan dan maar de juiste verhouding blijft bestaan.

  2. Peter Luit op 30 november 2009 om 22:28

    @Floor: ik hoop dat je gelijk hebt, want dan is het weglaten van het getal 70 gewoon een vergissing in de stukken. Daarvoor is dan geen nieuw raadsbesluit nodig, dat vergt dan alleen even het aanpassen van wat teksten. En dan gewoon doorgaan met hetgeen in april is besloten.

Laat een reactie achter