Gemeente moet boete betalen bij uitblijven besluit

Ja, soms is er wel wat te lachen, ook in onze gemeente. Een lachwekkend bericht in de IJmuider Courant kan ons aardig wat geld opleveren. Maar wie beoordeelt schadeclaims richting de gemeente?

Het onderstaande artikel werd mij door een oplettende lezer gestuurd. Na het lezen, kon ik er wel om lachen en ging alvast uitrekenen wat de huidige vertraging in besluitvorming ten aanzien van de Grote Buitendijk/Hofgeest ons zou kunnen opleveren.

wr.gif

Ja, met enig rekenwerk kan je je snel rijk rekenen, maar de gemeente is zelf wel zo slim om nu nergens meer precies neer te zetten wanneer er wat besloten gaat worden. Natuurlijk zijn er vage tussentermen te definiëren, maar wat is een besluit? En wanneer is er dan sprake van vertraging. Deze wet zal zeker worden aangenomen om de burger het idee te geven dat men wat te zeggen heeft en de gemeente onder druk van een dwangsom een besluit kan afdwingen.

Maar de juristen zullen erom lachen en de doorgaans niet zo goed geïnfomeerde burger gauw een briefje sturen dat de claim is afgewezen. Henny Langendijk van de VVD wil er het fijne van weten.

Laat een reactie achter