Berekeningen combinatiemodel al in handen van IJmuider Courant

De gemaakte berekeningen voor het combinatiemodel 4,5,6 (model 7) zijn al in handen van de media. Een bericht op de website van de krant toont al enige details uit het sommenwerk.

geld.jpegDe actiegroep, VSV en Westwijk hebben gisteren het samenvattende rekenmodel opgestuurd naar de raadsleden en de grifiie. Het is nog onbekend hoe het stuk in handen van de media terecht is gekomen. Peter Luit: ‘Geen ophef over nodig. Ik had het zelf kunnen doen, maar ik vond dat richting de raadsleden niet zo netjes. De sommen waren na enige correcties gisteren nog maar net op tijd klaar voor het overleg aanstaande donderdag. Ik wilde daarom juist de raadsleden de tijd geven om zelf eerst eens de berekeningen door te nemen alvorens de media hun mening zouden geven, dus nog voor het raadsplein van morgenavond. Wat de gemeente en/of individuele raadsleden dan zelf menen te moeten doen richting de IJmuider Courant, is gelukkig niet onze verantwoording.’

Het stuk in de IJmuider Courant gaat vooral in op het grote verschil tussen beide berekeningen. Ontwikkelaar Westwijk begrijpt niet hoe de gemeente aan min 9 ton is gekomen. Luit: ‘En dat is prima verwoord op de website van de krant. Dus wat mij betreft, hooguit een beetje vroeg, maar aan de feiten doet het niets af.’

1 reactie

  1. Gertjan Huijbens op 3 april 2009 om 08:41

    Niet zo moeilijk hoor, Peter, hoe dat bij de krant terecht is gekomen. Kwestie van opletten ;-). Ik heb het hier op jullie/jouw site gelezen, waar je al wel melding had gemaakt van de berekeningen van Westwijk. Vervolgens heeft iemand van de redactie met Westwijk gebeld om de details te vernemen.

Laat een reactie achter