Actiegroep niet de grote verliezer: '70 woningen is absolute maximum!'

Gertjan Huijbens suggereert vandaag in de IJmuider Courant dat de actiegroep wel eens de grote verliezer kan worden van het compromis waar de raad uiteindelijk voor zal gaan kiezen.

Peter Luit: ‘Natuurlijk schuilt het gevaar van meer dan 70 woningen aan de Grote Buitendijk. Juist om die redenen waren we gematigd enthousiast over het oordeelvormende raadsplein vorige week donderdag. Binnen de samenwerking hebben we echter afgesproken als drie partijen te gaan voor die maximaal 70 woningen. Ik hecht daar veel waarde aan. Wanneer de gemeente daarmee gaat rommelen, kunnen zij heftige protesten verwachten. Want we hebben onze strijdlust absoluut niet verloren. Een compromis neerzetten is mooi, maar wanneer de politiek dat compromis onderuit gaat halen, dan zullen we alles in het werk zetten om de bevolking te laten zien op welke manier zij wordt gemanipuleerd ter wille van politiek gewin in de lijn van de komende verkiezingen.’

De actiegroep beraadt zich nu al op haar derde zomerbijeenkomst in het Polderhuis. Lidwina Wever: ‘We hadden gehoopt dat die bijeenkomst niet nodig zou zijn, maar de houding van met PvdA en CDA zet ons inmiddels op andere gedachten. Met name die twee partijen willen een hogere dichtheid van bebouwing aan de Grote Buitendijk. Aris Blok noemde het ‘communicerende vaten’, daarbij doelende op minder woningen aan de Hofgeest en meer aan de Grote Buitendijk. Blok moet nu ophouden, hij heeft zijn zin met het aantal woningen dat kan worden gerealiseerd. Hij moet niet proberen het ‘horror scenario‘ door te drukken waar ik al eerder voor waarschuwde.’

De suggestie dat de actiegroep is ‘gebruikt’ door zowel politiek als VSV en Westwijk berust natuurlijk op de sensatielust van Huijbens. Inmiddels is de Grote Buitendijk zijn ‘hobby’ en dan vergeet je wel eens je eigen politieke voorkeur en objectieve journalistiek van elkaar te scheiden.

Laat een reactie achter