Actiegroep stuurt samen met VSV en Westwijk schriftelijke reactie naar de raadsleden

Op voorhand heeft de Actiegroep Velserbroek Oost samen met VSV en Westwijk een schriftelijke reactie gestuurd naar de raadsleden die op 2 april tot ‘oordeelsvorming’ dienen te komen over het gebied Grote Buitendijk/Hofgeest.

Luit: ‘Het is nog niet definitief bekend in hoeverre daadwerkelijk geen inspraak meer zou mogen plaatsvinden. Ik blijf van mening dat er voldoende nieuwe omstandigheden zijn om burgers wederom de gelegenheid te geven hun ‘zegje’ te mogen doen. Maar om te voorkomen dat we aan de zijlijn worden gezet hebben we onze reactie, inmiddels al schriftelijk naar de griffie gestuurd. Daarnaast hebben we de raad vorige week al persoonlijk op de hoogte gesteld van onze standpunten rondom de berekeningen van het combinatiemodel. Ik kan me overigens na de grote hoeveelheid media aandacht ook niet echt voorstellen dat de raad op 2 april ineens tot een eind oordeel zou kunnen komen. Er zijn volgens ons inmiddels meer vragen dan antwoorden.’

De actiegroep is vooral benieuwd naar de wijze waarop de agenda is samengesteld en wie de inspraak ‘op slot’ heeft gezet. Het is volgens Luit wel vaker voorgekomen dat de raadsleden zelf niet op de hoogte waren dat inspreken vanuit de grifiie was geblokkeerd. Er is dus nog kans dat de raadsleden zelf de opening tot inspreken mogelijk maken.

1 reactie

  1. aron op 28 maart 2009 om 07:38

    vsv is topppppppie!!!!!!!!!!

Laat een reactie achter