Geen zwembad langs de A22/A9

Het mogelijke compromis voorstel tussen de Actiegroep Velserbroek Oost, VSV en Westwijk gaat niet uit van een zwembad tussen de snelwegen en de Oostlaan in Velserbroek.

zwembad.pngPeter Luit: ‘We waken voor al te ambitieuze plannen van VSV. Tot nu toe spreken wij slechts over het verhuizen en uitbreiden van de ‘buiten-voetbal’ capaciteit met uiteraard zo min mogelijk gebouwen, die het open karakter van het gebied bederven’.

Voorzitter Floor Bal is afgelopen week aan zijn been geopereerd en is derhalve in het krantenartikel in de IJmuider Courant niet aan het woord. Vice voorzitter Rob Köhnke zegt dat sinds afgelopen week met VZV – de IJmuidens zwemvereniging – wordt gesproken. Luit: ‘We weten wel dat VSV de ambitie heeft uit te groeien tot een zogenaamde omniverenging, waar dus meerdere vormen van sport kunnen worden beoefend, maar in onze gesprekken met Floor Bal gaan we alleen uit van buitenvoetbal’.

Volgende week woensdag zitten Actiegroep Velserbroek Oost, VSV en Westwijk bij elkaar om het gezamenlijk compromis model te bespreken, uitgaande van een aantal nu voorliggende plannen. Wat de actiegroep betreft wordt er geen zwembad in de plannen ingetekend. Luit wil nog niet ingaan op een mogelijke breuk in de nog prille samenwerking als VSV en VZV hun plannen serieus doorzetten.

3 reacties

 1. Peter Luit op 31 januari 2009 om 09:05

  In de krant van vandaag staat dat Frits Korf van de Chriten Unie dit idee heeft geopperd.

 2. Willem Pelgrom op 31 januari 2009 om 15:56

  Ik ben het totaal met de werkgroep eens, dat er goed naar het uiteindelijke plan gekeken moet worden. Veel ruimte en toch woningen heeft mijn voorkeur. Uiteindelijk hebben wij ook de mogelijkheid gekregen om op het weiland te mogen wonen. Nu bijna ruim 21 jaar geleden. Ik heb echter niet het volle vertrouwen in VSV dat er ondertussen niet nog meer, voor andere onbekende, plannen in ontwikkeling zijn, zoals het nu weer genoemde oude project van een omni-sportvereniging. Laten zij het houden bij meerdere velden en een goede accommodatie. Ik zou graag schetsen van VSV zien, hoe zij hun accommodatie er uit willen laten zien en wat hun verlichtingplan is. Met vriendelijke groet,
  Willem

 3. Fred op 1 februari 2009 om 18:20

  Het is zeer wenselijk en ook niet meer dan normaal dat een VOETBALvereniging als VSV, zich niet bemoeid met zaken waar ze niets mee van doen hebben, zoals een zwembad of andere sportfaciliteiten.
  VSV is namelijk een voetbalvereniging, overigens al bijna 100 jaar en GEEN omnivereniging !!
  Dus heren gooi die hoge hoed aan de kant en beperk u tot de samenwerking met de Actiegroep en zorg voor een voor iedereen acceptabel plan.

Laat een reactie achter