Uitbreiding Schiphol biedt nieuw perspectief tegen woningbouw Grote Buitendijk

Schiphol mag uitbreiden. En zal het de komende jaren ook fors gaan doen. Dat biedt ons als actiegroep een nieuw perspectief om te kijken hoe we onze strijd tegen woningbouw verder kunnen versterken.

Schiphol zit vanwege die uitbreiding niet te wachten op massale woningbouw in vooral het zuidelijk deel van de provincie Noord Holland. Samenwerking met Schiphol zou voor Velserbroek op diverse punten welkom zijn. Schiphol heeft namelijk financiële middelen beschikbaar voor de zogenaamde hinderregio en Velserbroek valt daar zeker onder.

Wanneer de actiegroep in staat is ‘Het Gelukzalig Ommetje’ goed te vermarkten aan Schiphol, eventueel met hier en daar nuances in de uitvoering, dan wordt het financiële plaatje van de gemeente voor deze optie een stuk aantrekkelijker.

rtvnhschiphol.png

Door hier tijdig op in te spelen kunnen we het hierbovengenoemde aanjaagteam van de provincie wellicht wat tot rust brengen.

Laat een reactie achter