Kunstmanifestatie NH Briënnale: Noord-Holland verdwijnt

biennale.pngEr zijn meer dan eens mogelijkheden voor het publiek om de politieke visie te beïnvloeden. Vaak maken mensen daar geen gebruik van. En dat is jammer. Een passieve houding beïnvloedt namelijk op langere termijn ook uw woon- en leefgenot.

De kunstmanifestatie NH Briënnale heeft dit keer als thema ‘het veranderende cultuurlandschap van Noord-Holland’. De manifestatie vindt plaats van 10 oktober tot en met 23 november. De subthema’s zijn:

– NH verruigt
– NH verzuipt
– NH verpaupert
– NH verpretparkt
– NH vertrut

Op de website wordt de bevolking opgeroepen mee te denken over deze thema en zelf foto’s van de eigen woonomgeving op te sturen. Een jury beoordeelt de foto’s en wekelijks wordt de winnende foto in de regionale dagbladen gepubliceerd. Daarnaast worden de winnende foto’s op de Biënnale tentoonstellingslokaties getoond.

Het is volgens de organisatie vooral bedoeld om de mensen zelf aan het denken te zetten. Ongeïnteresseerdheid is volgens Bas Vroege het ergste. Daarom zijn de bovengenoemde stellingen bedoeld als prikkeling om mee te doen.

De exposities, verzorgd door een groot aantal kunstenaars zijn in Museum Waterland in Purmerend, de Vishal in Haarlem, de Boerhal in Hoorn, de kerk van Schermerhorn en kunstcentrum Bergen.

Bekijk onderstaande promotiefilm (overgenomen met respect voor de bron):

Laat een reactie achter