Inwoners Randstad ontevreden met woonomgeving

Met de hoeveelheid natuur in de directe woonomgeving is tweederde van de Nederlanders blij, maar van de inwoners van de Randstad is slechts 45 procent daarover tevreden. Dat blijkt uit de nationale ‘Buiten Barometer’, een onderzoek van Blauw Research.

Niet alleen over de woonomgeving zijn velen ontevreden; de helft van de Nederlanders vindt dat er onvoldoende natuur en open ruimte is in ons land. Ook op dit punt zijn de inwoners van de randstad het minst positief: van hen vindt bijna 60% dat ons land (veel) te weinig natuur bezit.
Gemiddeld is de Nederlander vier uur per week in de natuur, maar hij of zij zou er het liefst twee keer zo veel tijd willen doorbrengen. Vooral bewoners van de Randstad snakken naar méér natuur: zij zouden liever vier maal zoveel tijd in de natuur doorbrengen dan ze nu doen: 10 uur in plaats van de huidige 2,5 uur.

Uit: Goed Wonen (IJmuider Courant) van 2 aug. 2008

Laat een reactie achter