Politieke onrust duurt voort

In de IJmuider Courant van 2 juli was te lezen dat er voor de zomer geen beslissingen worden genomen ten aanzien van de samenstelling van de coalitie. De PVDA wordt, als grootste partij, geacht het voortouw te nemen in de oplossing van het probleem dat is ontstaan na de motie van wantrouwen door het CDA 2 weken geleden.

De actiegroep hoopt vruchten te plukken van de ontstane situatie, het zij doordat er tijdens onrust geen belangrijke beslissingen worden genomen dan wel dat er een andere samenstelling van de partijen komt, al is het aantal mogelijke opties beperkt en zeggen Velsen Lokaal en LGV geen van de opties te willen overwegen.

Vallen kan een gemeenteraad niet, in tegenstelling tot een kabinet. Ze zullen met een oplossing moeten komen.

Lees verder in de IJmuider Courant (‘politiek besluit pas na de vakantie’).

Laat een reactie achter