PvdA vraagt bevolking in IJmuiden en Santpoort naar Grote Buitendijk

Strijd om Grote Buitendijk begint nu pas echt

pvdavelsen2.pngIn plaats van de confrontatie met de bewoners van Velserbroek aan te gaan, kiest de PvdA ervoor om bewoners in IJmuiden en Santpoort te vragen naar hun mening omtrent de Grote Buitendijk. Het is zoiets als de bewoners in Velserbroek vragen naar het Centrumplan in IJmuiden.

Wij achten een dergelijke actie vrij zinloos. Het is puur politiek toneel, waarbij de inhoudelijke vraagstelling al meteen een speculatie tot woningbouw in zich kan hebben. Vraag zoiets aan 200 jongeren en natuurlijk is de kans groot dat zij graag voor een starterswoning in Velserbroek in aanmerking willen komen.

velserbroek50.pngOok op de website van de PvdA kunnen inwoners van Velsen hun mening geven. Dat is een prima kans om vooral ook geluiden uit Velserbroek te laten horen. We roepen iedereen dan ook op daar massaal hun stem te laten horen. Natuurlijk kunt u ook uw reacties kwijt op onze website. Of kom vanavond naar het gemeentehuis, waar de ‘Uitgangspunten Grote Buitendijk/Hofgeest’ worden besproken.

Foto: Bron website PvdA.

6 reacties

 1. Marcel op 10 april 2008 om 17:16

  Een stelletje rode groengraaiers gaan zeewijkers vragen of ze een betaalbare woning in Velserbroek willen hebben. Ik weet het antwoord al.
  Zonde om al het groen van de melkkoe van velsen te verkopen.
  Groengraaiers zijn mensen die groen verkopen om een begroting sluitend te krijgen.

 2. Bianca op 28 april 2008 om 11:27

  Ik vind dat er zeker gebouwd moet worden langs de Grote Buitendijk. Voor mij als starter is het ontzettend moeilijk om een betaalbaar huis te vinden die ook nog in een goede staat verkeert. Ik snap best dat sommige mensen liever nog een stuk weiland voor hun deur zien, maar we moeten realistisch blijven en dat betekent dat er veel startende jonge mensen op zoek zijn naar een plek om betaalbaar en leuk te wonen.

 3. Lidwina Wever op 28 april 2008 om 21:33

  Bianca, het gaat echt niet alleen om het uitzicht. Als de Grote Buitendijk bebouwd gaat worden, komen daar echt geen starters-woningen maar huizen in het dure segment. We hebben bij de politiek aangedrongen op onderzoek naar bouwen op plekken die op termijn vrijkomen (bv waar nu noodlokalen van scholen staan). Dat zouden uitstekende plekken voor starterswoningen zijn. Maar nee, daar wordt niet naar gekeken. Duurt te lang, vindt men, om daar allemaal naar te kijken. Dus waar je nou betaalbaar en leuk kunt gaan wonen als de groenstrook volgebouwd is? Niet in Velserbroek!

 4. Sander op 9 mei 2008 om 13:52

  Laat nou het enige stukje “echt groen” in Velserbroek ook GROEN.

 5. franny op 21 augustus 2009 om 20:31

  laat het groen nou eens bestaan er staan al genoeg huizen te koop ook voor starters
  overal wordt al gebouwd oom ziek van te worden gewoon

 6. Daphne op 30 december 2009 om 09:43

  Ik vind het jammer dat groen zo makkelijk wordt opgeofferd voor huizenbouw. Velserbroek is niet mijn woonplaats maar ik kom er wel eens voor een boodschap. Met de plannen voor woninguitbreiding op de grote Buitendijk, wordt Velserbroek niet aantrekkelijker.
  Aan de andere kant: mensen bijven gemiddeld veel kinderen nemen, en die kinderen willen weer huizen. Dus hoe los je het probleem op: minder kinderen per gezin nemen maar dat onderwerp is taboe. Op deze manier offeren we onze eigen leefbare omgeving zelf op.

Laat een reactie achter