Grote Buitendijk weer in zicht bij de politiek

Natuurlijk was het te verwachten dat ‘ooit’ de Grote Buitendijk weer als bouwlocatie op de agenda van de Velsense politiek zou verschijnen. Omstandigheden veranderen immers en dan is het niet raar om oude plannen weer te voorschijn te halen.

De schets uit 2011 voor beperkte bebouwing aan de Grote Buitendijk

Natuurlijk is het niet zo dat deze gedachten heel snel zullen resulteren in concrete plannen. Het is en blijft een lastig gebied, dat wordt ook door de politiek zo gezien.

Natuurlijk zijn alle argumenten uit het verleden van ‘voors en tegens’ onverminderd van toepassing. En natuurlijk ligt er nog steeds een compromismodel met beperkte bebouwing aan de Grote Buitendijk op tafel, waar destijds alle betrokken partijen (politiek, sportverenigingen en Actiegroep Velserbroek Oost) mee instemden en dat zal ook zo blijven.

Anders wordt het wanneer er wederom gedacht wordt aan massale bebouwing. Dan zullen we de politiek wijzen op het compromis, waarbij het gebied Hofgeest de grootste hoeveelheid woningen voor haar rekening nam in ruil voor het behoud van het open karakter aan de Grote Buitendijk.

Natuurlijk kunnen nieuwe inzichten resulteren in compleet nieuwe plannen, de beloftes uit het verleden zijn gaan garanties voor de toekomst. Toch al de Actiegroep Velserbroek Oost zich blijven inzetten voor een zo beperkt mogelijke bebouwing van het gebied.

Laat een reactie achter