Bouwgrage PvdA slaat plank mis met plannetje voor Grote Buitendijk

Onika Pinkus van die partij gooit ook maar eens een balletje op om de discussie over woningbouw aan de Grote Buitendijk weer op de politieke agenda te zetten. Ze heeft – zoals dat wel vaker gebeurt in de politiek – onvoldoende vooronderzoek gedaan naar de lange geschiedenis die dit gebied op woningbouwplannen heeft doorlopen. Als ze dat wel zou hebben gedaan, dan zou ze niet met een compleet onuitvoerbaar plannetje de krant hebben bereikt.

Klik voor vergrote weergave

Goedkope flexwoningen?

Flexwoningen voor jongeren.Natuurlijk veren er nu heel veel mensen op die zeggen ‘gelukkig, eindelijk woningen voor onze kinderen’. Dat snappen we ook nog wel. Maar dat zo een plan niet uitvoerbaar is, weten de deskundigen ook wel. Alleen zitten die niet bij de bouwgrage PvdA. Deze partij roept al jaren dat ze willen bouwen, dat is het beleid vanuit Den Haag en dat moet lokaal worden voortgezet.Dat het ontbreekt aan kennis, doet er bij deze partij niet toe. Dus ons advies aan deze jonge dame: “Ga je eerst maar eens inlezen op de website https://www.velserbroek.net/. Daar kan je leren wat er allemaal is gebeurd en op welke wijze de politiek en de lokale bevolking tot een wel uitvoerbaar model zijn gekomen.”

Oneerlijk

Dat model werd door de raad uiteindelijk verworpen door de te hoge kosten van zowel infrastructuur als geluidswering.En dan nu met een plannetje komen voor goedkope flexwoningen voor jongeren? Nee mevrouw Pinkus, eerst heel veel huiswerk doen.Tot slot, de bebouwing in het gebied Hofgeest was het uiteindelijke compromis om de woningbouw aan de Grote Buitendijk te verplaatsen naar dat gebied. Eerlijk was dat. Kom dan nu niet met opnieuw een plan om de Grote Buitendijk dan toch ook maar vol te gaan bouwen. Of mag ‘oneerlijkheid’ binnen uw partij wel?

2 reacties

 1. Karel Samson op 17 september 2022 om 10:14

  Blijvend vrij uitzicht was 30 jaar geleden een van de beloftes aan kopers op de Grote Buitendijk. Maar ja PvdA hè. Die hebben een eigen waarheid zoals men wel vaker tegenkomt.
  In Santpoort ligt al jaren een braakliggend terrein, schijnt een bouwverbod te liggen.
  Goedkope woningen, zoals op de vakantie parken, mogen niet permanent bewoond worden. Hef dit verbod eens op en ik verhuis onmiddellijk!

  • Peter Luit op 17 september 2022 om 11:30

   @Karel: we hebben wel eens vaker de bewering gehoord dat er een belofte zou zijn voor vrij uitzicht. Dat hebben we echter nooit officieel kunnen inzien. Volgens ons bestaat die belofte ook niet.

   Actiegroep Velserbroek Oost heeft ook nooit het argument ‘uitzicht’ in al haar overwegingen meegenomen. Dat zou onhoudbaar zijn. Op deze website staan alle wel relevante argumenten die doorslaggevend zijn geweest, uiteindelijk ook binnen de politiek.

Laat een reactie achter