Gemeente Velsen houdt zich netjes aan belofte: geen woningbouw aan de Grote Buitendijk.

Het 2 pagina’s tellende krantenartikel laat de toekomstige woningbouw in Velserbroek zien. Ambitieuze plannen met fors wat woningen. In zijn totaliteit meer dan ooit het plan was om langs de Grote Buitendijk te bouwen.

De gewijzigde locatie voor het parkeerterrein (zie grijs vlak)

Wel is het gebied Grote Buitendijk na 2030 mogelijk een uitloopgebied.

Destijds pleitte Actiegroep Velserbroek Oost al veelvuldig voor inbreidingsmogelijkheden. Dat wordt nu voor een flink deel ingevuld. Naast de plannen voor het gebeid Hofgeest zijn er diverse plekken aangewezen voor kleinere projecten die het totaal aantal woningen (ook in het sociale huursegment) samen tot wel 500-600 zou kunnen brengen.

Het kaartje voor het gebied Hofgeest in de IJmuider Courant is een ‘oud’ plaatje. Het parkeerterrein voor de sport verenigingen komt namelijk aan de oostzijde van de Oostlaan, dus niet aan de westzijde zoals op het verouderde kaartje.

Laat een reactie achter