Woningen in het weiland: in Velserbroek is dat genoeg gedaan

Deze week verschenen berichten in de media door het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Daarin stelden zij dat wil Nederland voldoen aan de vraag naar woningen, weilanden ‘ingeleverd’ zouden moeten worden voor woningbouw.

Dat doen zij natuurlijk met alle mogelijke nuances, maar de journalistiek doet het publiek geloven dat nu elk weiland wordt volgebouwd. Dat is natuurlijk ook van het EIB niet de bedoeling.

In Velserbroek is inmiddels genoeg weiland volgebouwd en het komende project Hofgeest doet daar met een kleine 400 woningen nog een schepje bovenop.

Dus angst voor nieuwe plannen aan de Grote Buitendijk is natuurlijk niet nodig. Dat zullen we ook goed in de gaten blijven houden. Want de spaarzame stukjes natuur die onze wijk zijn overgebleven, moeten we natuurlijk koesteren.

Laat een reactie achter