Vraag van LGV’er Leo Kwant overbodig

Leo Kwant stelde gisteren vragen aan B&W omtrent de woningbouw plannen in het gebied Hofgeest. Een overbodige vraag, het college bouwt zelf niet, geeft hooguit toestemming aan ontwikkelaars. De belangstelling is kennelijk te gering.

leokwant

Leo Kwant LGV

De argumenten om te bouwen om ‘scheefwonen’ tegen te gaan in Velsen zijn nauwelijks een argument het hele gebied te ontwikkelen. Ook de argumenten rondom VSV zijn niet meer van deze tijd. De club die had ingezet op meisjesvoetbal ziet al jaren dat daarin geen groei is te ontwikkelen om een verhuizing ten oosten van de Oostlaan te rechtvaardigen.

Het gebied Grote Buitendijk zou al niet meer ontwikkeld worden vanwege de te hoge kosten. Bij de nu gebleken geringe belangstelling voor het gebied Hofgeest valt op kort termijn niet te verwachten dat het gebied ontwikkeld wordt. VSV zal voorlopig nog op het bestaande terrein blijven voetballen. The Smugglers en tenniscomplex de Hofgeest waren al helemaal niet voornemens te verhuizen.

Laat een reactie achter