Structuurvisie Velsen 2025 met ‘rare’ tekening

Het is zeker de moeite waard om vragen te gaan stellen over onderstaande tekening, waar het gebied Grote Buitendijk staat aangeduid als gebied voor woningbouw. Terwijl dit juist door de huidige coalitie als lokatie voor woningbouw werd afgewezen vanwege te hoge gemeentelijke kosten.

beeld 1

Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor Velserbroek. Daarin staat overigens duidelijk dat het gebied Grote Buitendijk buiten dit nieuwe plan valt. Dat is in lijn met het hierboven gestelde standpunt van de huidige coalitie.

4 reacties

 1. Fam. Bakker op 7 oktober 2016 om 12:26

  wonende aan de Grote Buitendijk 7 zijn wij zeer geinteresseerd naar de ontwikkelingen rond de bouwplannen en herstructurering van het gebied rond onze woning. Uit de tekening kunnen wij geen wijs worden en wij hopen in de toekomst op een duidelijke manier op de hoogte te worden gehouden van de plannen. M.v.gr Fam Bakker

  • Peter Luit op 7 oktober 2016 om 12:48

   Geachte familie Bakker,

   Het huidige Velsense gemeentebestuur heeft alle plannen voor het gebied Grote Buitendijk verworpen in verband met de te hoge kosten voor de gemeente om het gebied te ontwikkelen.

   Pas na de verkiezingen in 2018 zouden nieuwe plannen kunnen worden bedacht, met uiteraard weer jarenlange procedures.

   Alleen het plan Hofgeest zou mogelijk uitgevoerd kunnen worden, inclusief een verhuizing van VSV en een parkeervoorziening langs de Oostlaan.

   Indien u meer informatie wenst kunt u met mij contact opnemen.

   Met vriendelijke groet,

   Peter Luit

 2. k. de wilde- zwolsman op 18 oktober 2016 om 13:22

  kunt u mij vertellen wat de plannen voor de hofgeest zijn en wanneer dit uitgevoerd wordt? of waar ik recente informatie kan opvragen? indien u mij mailt kunt u foutmelding krijgen ik ontvang mail echter wel

  • Peter Luit op 18 oktober 2016 om 14:22

   Over de mogelijke uitvoering is niets bekend. Er is alleen een bestemming voor het gebied bepaald door de gemeente, maar verdere operationele invulling zal nog lang op zich laten wachten.

   Peter Luit

Laat een reactie achter