Activiteiten aan de Oostlaan omvatten geen woningbouw

Het wordt vaak gevraagd of ‘ze’ nu al gaan bouwen. Veroorzaakt door nogal wat activiteiten langs de Oostlaan zou je het bijna denken. Maar het betreft hier de aanleg van een gasbuis met een doorsnede van 1,20 meter die tot 4 meter diep onder de grond komt te liggen. En daar is aardig wat graafwerk voor nodig.

• Aanleg vanaf Beverwijk onder het Noordzee Kanaal

gasbuisDe buis wordt onder de snelweg A22/A9 doorgetrokken, want ook in Spaarnwoude wordt een deel van het project uitgevoerd. De buis zal tot diep in Zuid Holland worden aangelegd. De totale druk zal 80 bar zijn, een niet ongebruikelijke druk voor het transport van gas.

Uiteraard zal de ligging van de gasbuis invloed krijgen op de eventuele bouw van woningen. Ten oosten van de Oostlaan ligt de buis onder de geplande voetbalvelden van VSV. Vooral ten zuiden van het Weidepad komt de buis in iets meer westelijke richting te liggen. Maar van een exacte invulling voor woningbouw in het gebied is voorlopig nog geen sprake. De werkzaamheden aan de gasbuis zullen nog tot na de zomer zichtbaar zijn.

Laat een reactie achter