Bouwbedrijf Holleman en makelaar Breed zien woningbouw positief tegemoet

Het zal allemaal nog wel even duren, voordat alle procedures zijn doorlopen. Ondanks de mooie plannen gaat er nog zeker 5 jaar overheen voordat er sprake is van de ‘eerste sleutel’ voor de jongste plannen in de wijk.

• Nog onbekend over andere ontwikkelaars ook al concrete plannen hebben uitgewerkt

horst.pngVerslaggever Arthur de Mijttenaere zit bovenop elk stuk nieuws uit de wijk en verdiept zich in de achtergronden. Vandaag van zijn hand de visie van bouwer en grondeigenaar Cees van der Horst van Holleman en makelaar Annemiek Breed, beiden uit Velserbroek.

Van der Horst weet zelfs al prijzen te nomen van de woningen die hij wil gaan bouwen op zijn eigen grond aan de Hofgeest. Hij ziet kansen in de huidige slechte markt omstandigheden in de woningbouw. Volgens hem trekt de markt over een aantal jaren zodanig aan, dat een inhaalslag noodzakelijk zal zijn. Dan zullen de huizen aan de Hofgeest volgens hem makkelijk te verkopen zijn. Hij wil bouwen in segmenten van onder de 2 ton, 275.000 euro en 3,5 ton.

Annemiek Breed van Bon en Breed is ook enthousiast. Volgens haar is er niet zoveel sprake van moeilijk verkoopbare nieuwbouw woningen. Zodra plannen eenmaal worden gerealiseerd is volgens haar de verkoop doorgaans minder problematisch dan vooraf gedacht. Zelfs nu blijkt dat te gelden, in Oud IJmuiden werden in korte tijd 47 van de 51 starters nieuwbouw apartementen verkocht.

Laat een reactie achter