Agenda bijeenkomst gemeente Velsen over Grote Buitendijk/Hofgeest

Deze week heeft u als inwoners aan de Grote Buitendijk of het gebied Hofgeest de uitnodiging gekregen van de gemeente voor de bijeenkomst op 17 november aanstaande vanaf 19:30 in basisschool ’t Anker aan de Grote Buitendijk 48.

Aanmelden via gbergem@velsen.nl

Ondanks het feit dat wij dit initiatief van harte omarmen, vinden wij de agenda erg eenzijdig en nogal arrogant opgesteld. De term ‘onafhankelijk voorzitter’ hebben wij vaker meegemaakt. Theo Dohle heeft zondermeer een behoorlijke staat van dienst. Maar wij vinden het als actiegroep een ‘greep van onvermogen’ om voor de zoveelste keer iemand tussen u als burger en de gemeente – in dit geval wethouder Verkaik en projectleider Arnold Los – in te zetten.

In het programma is ook geen enkele ruimte voor discussie. Het is vooral zenden. Geen vorm van participatie dus. Mensen in groepjes bij tafels neerzetten lijkt leuk en open, maar is niets meer dan een spel om de burger het gevoel te geven mee te mogen praten. Vervolgens wordt op basis van wat schetsen de indruk gewekt dat burgers werkelijk hebben kunnen meedenken.

Nee, we zijn hier zeker niet tegen, visualiseren van gedachten is zeker een goed principe. Maar geeft de mensen ook gelegenheid wat te zeggen, zodat iedereen hoort wat er leeft, niet alleen in kleine groepjes van 4.

We zullen er ook zeker voor zorgen dat er een extra agendapunt van gemaakt wordt, dat mensen direct – zonder tussenkomst van een onafhankelijk voorzitter – vragen kunnen stellen aan de wethouder, de projectleider, maar ook aan ons als actiegroep. De vertaling van hetgeen mensen denken door een onafhankelijk voorzitter hebben we nu genoeg meegemaakt.

1 reactie

 1. Johan Bronsveld op 8 november 2010 om 14:04

  Sorry, nu het besluit eenmaal vastligt dat er gebouwd gaat worden, haak ik af. De laatste stukjes open ruimte rondom Velserbroek moeten zo nodig volgeplempt worden. Het mooie is er af.

  Voor mij heeft het gemeentebestuur al voldoende bewezen niet te luisteren naar zijn bewoners. Ik wil dat liever niet nog eens een avond lang ingepeperd krijgen.

  Maar als u mij er van kan overtuigen dat de aanwezigheid van zoveel mogelijk Velserbroekers helpt, dan kom ik alsnog.

  Ondanks mijn negatieve bespiegelingen hierboven heb ik toch veel waardering voor de enorme inzet van de actiegroep.

  Hartelijke groet,
  Johan Bronsveld

Laat een reactie achter