Aftrap jublileumjaar Velserbroek

boek25.jpgDe op één na grootste woonkern van de gemeente Velsen viert vanaf deze week een jaar lang feest rondom haar 25 jarige bestaan. De wijk staat aan de vooravond van het laatste stukje nieuwbouw en zal naar alle waarschijnlijk over ongeveer 5 jaar voltooid zijn.

Dan bestaat Velserbroek 30 jaar en kan het inmiddels geen nieuwbouwwijk meer worden genoemd, alhoewel de wijk nog steeds een levendige en jonge uitstraling heeft.
Gisteren werd het startsein gegeven door middel van het jubileumboek welke is uitgegeven (oplage 2000 exemplaren, te verkrijgen bij Bruna en Cornegge, kosten slechts 15 euro). Een leuk stukje historisch perspectief, welke laat zien dat het ontstaan van de wijk nogal wat politieke hobbels heeft moeten overleven.

Ook in de afgelopen 8 jaar zijn heel wat woorden gesproken over de bebouwing van de laatste mogelijke stukjes in de wijk. De bijeenkomst afgelopen week kan gezien worden als een definitieve doorbraak van een uiteindelijk in samenwerking ontstaan plan met een brede steun van de bewoners aan de Grote Buitendijk. Als over 25 jaar een boek wordt uitgegeven ter gelegenheid van 50 jaar Velserbroek, zal daar ook zeker een hoofdstukje aan worden besteed.

Laat een reactie achter