Actiegroep verheugd met verkiezingsuitslag

gebiedgb.pngHet verlies van PvdA en CDA is een verheugende uitslag daar waar het de bouwplannen aan de Grote Buitendijk/Hofgeest betreft. De ‘bouwgrage’ PvdA en het twijfelende CDA zijn afgerekend op hun beleid van de afgelopen jaren.

Behoud van bestaande coalitie niet voor de hand liggend

De winst van VVD, Velsen Lokaal, LGV, D66 Velsen en GroenLinks zijn een bevestiging van onze uitgangspunten om het gebied zo groen mogelijk te houden. De coalitie onderhandelingen moeten nog beginnen, maar volgens ons is het niet denkbaar dat de nog bestaande meerderheid voor de huidige samenstelling zal worden gehandhaafd.

Op dit moment wordt het combinatieplan door de ambtenaren verder uitgewerkt om tot een sluitende begroting te komen. Van echte besluitvorming rondom het gebied is dus nog steeds geen sprake. Een nieuwe coalitie zou de nu lopende werkzaamheden dus ook kunnen stopzetten, omdat zij tot de conclusie zouden kunnen komen, dat de plannen inmiddels achterhaald zijn. Annette Baerveldt zei dat enige tijd geleden al in de aanloop tot de verkiezingen.

Groen Links wil het gebied graag groen houden, LGV en Velsen Lokaal waren voorstanders van het compromis model, maar waren tevens partijen die de getallen rondom woningbouw opnieuw tegen het licht wilden houden. De vorige coalitie verwierp dat verzoek. D66 is ook nooit groot voorstander geweest van massale woningbouw in Velsen.

Als PvdA en CDA uit de coalitie verdwijnen, dan zouden de plannen wel eens lang in de ijskast kunnen verdwijnen.

Laat een reactie achter