Zeer geslaagde 'werk-ontmoeting' in de Hofstede

Gisteren kwamen zo een 80 Velserbroekers af op het initiatief van de gemeente om met elkaar een verkennende invulling te geven aan het gebied Grote Buitendijk/Hofgeest. Met potloden, viltstiften en plakplaatjes konden de deelnemers op grote vellen – voorbedrukt met de huidige uitgangspunten – hun wensen kenbaar maken.

hofstede.jpg

Na een korte inleiding door wethouder Korf liet projectleider Arjan Stegeman nog eens zien op welke wijze de huidige plannen tot stand zijn gekomen. Vanuit het publiek meerdere kritische vragen en meteen al de nodige suggesties om dingen anders te doen. De gespreksleider pakte meteen die draad op door de deelnemers er vooral op te attenderen dat het woord aan hen was en alle suggesties zelf op papier konden zetten.

Dat duurde ruim een uur en de creativiteit was voelbaar aanwezig. Het gebied werd op zeer diverse manieren ingevuld, al dan niet met zeer uiteenlopende individuele wensen, maar ook suggesties van meer algemeen belang. Uitgangspunt bleef natuurlijk wel het door de raad vastgestelde plan, maar dat liet enkele deelnemers er zich niet van weerhouden bepaalde delen daarvan toch ook wel weer weg te strepen en opnieuw ter discussie te stellen. Of de politiek die suggesties ter hand zal nemen, is de vraag.

De sfeer was goed en opbouwend, dat vonden ook de initiatiefnemers van het nu voorliggende plan. Floor Bal, Mark Nieuwenweg en ondergetekende waren bij de diverse ’tekentafels’ aanwezig en konden met vreugde vaststellen dat de betrokkenheid vanuit de wijk zeer groot was. ‘Groen’ was een veelgehoord geluid vanuit de zaal in de Hofstede.

Laat een reactie achter