Volop waarschuwingen overheid tegen negeren krimp bevolking

De regering waarschuwt gemeentes volop tegen het ongenuanceerd ontwikkelen van nieuwe gebieden om nieuwe inwoners te trekken. In plaats daarvan zouden gemeentes veel meer moeten kijken naar hoog kwalitatieve inbreidings mogelijkheden om oude wijke weer nieuw leven in te blazen.

bijleveld.jpegNatuurlijk neemt het aantal één- en twee persoons huishoudens toe, enerzijds door de woningwens van jongeren en anderzijds door de vergrijzing. Dit type woningen kan prima worden gebouwd waar nu verouderde en vaak grotere woningen staan in oudere delen van een gemeente.

Al vaker hebben wij als actiegroep dergelijke gedachten bij de gemeente proberen over te brengen. En meer dan eens werd het project Grote Buitendijk/Hofgeest als apart project gezien, welke op geen enkele wijze gecombineerd zou kunnen worden met een integrale visie voor de gemeente.

Staatssecretaris Bijleveld en Minister van der Laan willen plannen om ongenuanceerd uit te breiden aanpakken via de potentiële koper van huizen in nog te ontwikkelen uitbreidingsgebieden. Door een dreigende leegstand in de bestaande oudere wijken dreigen huizen in nieuwe uitbreidingsgebieden in de toekomst onverkoopbaar te worden: ‘Mensen moeten serieus nagaan of dat een verstandige keuze is.’

1 reactie

  1. fred op 6 februari 2010 om 15:59

    weet men dit eigenlijk al daar in het gemeentehuis??

Laat een reactie achter