KOM komt met volledig ontwikkelingsplan Grote Buitendijk

KOM – Katwijke Ontwikkelings Maatschappij – heeft de Gemeente Velsen een volledig uitgewerkt plan doen toekomen voor de ontwikkeling van de Grote Buitendijk.

KOM is al eigenaar van een stuk grond aan de Grote Buitendijk en wil graag het hele gebied – dus ook de stukken waar zij geen eigenaar van zijn – met intensieve woningbouw ontwikkelen. Wij beschouwen dit als een ongewenste inmenging in een traject, waarbinnen al uitspraken door de raad zijn gedaan richting combinatieplan B.

De plannen gaan geheel in tegen alle mogelijke uitgangspunten die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld en deels ook vastgelegd. Kort gezegd komt het plan van KOM neer op het volledig negeren van alle historische uitgangspunten van het gebied en ook het negeren van de wens van zowel de rugbyclub als de tennisvereniging om op bestaande lokatie te kunnen blijven. Ook Huis te Speijk is in de plannen volledig ‘weggetekend’. Wel worden ook de voetbalvelden van VSV in de plannen verhuisd en zou derhalve ook het gebied van de bestaande velden voor bouw worden ontwikkeld. Kortom, een zeer ongewenst plan, met verstrekkende gevolgen voor infrastructuur, geluids- en milieu overlast.

De wijze waarop het plan is gepresenteerd, is opvallend. Niet een eenvoudige schets, maar twee volledige boeken, met een minitieuze zeer gedetailleerde uitwerking van alle mogelijke aspecten, zoals type woningen, prijzen, ontwikkelingskosten, opbrengsten voor de gemeente, DVD presentatie etc. etc.

De fasen van ideevorming en wat ons betreft ook oordeelvorming liggen achter ons. Het combinatieplan B is uitgangspunt voor de raad voor verdere besluitvorming. De gemeente is dan ook niet positief gestemd over dit initiatief, omdat ook zij van mening is dat het werk nu gericht moet worden op het nu voorliggende plan.

Bij Cobouw is nog niets van de plannen bekend en/of gepubliceerd.

Laat een reactie achter