Misleidend stukje over CRM tunneltje van 2 miljoen in relatie tot Grote Buitendijk

In de IJmuider Courant van vandaag staat een stukje over het al jaren ‘verstopte’ CRM tunneltje, welke een fietsverbinding vormt tussen Velserbroek en Spaarnwoude.

tunneltje.pngOnterecht wordt de suggestie gewekt dat dit tunneltje open zou gaan omdat B&W dit zou willen om de bewoners van 350 nieuwe woningen aan de Grote Buitendijk de gelegenheid te kunnen geven om Spaarnwoude makkelijk te kunnen bereiken.

Maar de auteur van dit stukje zou moeten weten dat niet B&W, maar de raad besluit wat er met het gebied gaat gebeuren. En momenteel ligt nog steeds het plan voor om maximaal 70 woningen aan de Grote Buitendijk te bouwen. Er is dus geen enkele sprake van een koppeling tussen het aantal woningen en de noodzaak het tunneltje te heropenen. Kosten, maar liefst 2 miljoen euro.

Laat een reactie achter