VVD als eerste duidelijk over toekomst woningbouw Velsen na verkiezingen

De VVD is de eerste partij die ten aanzien van het onderwerp woningbouw duidelijkheid verschaft in haar nieuwe verkiezingsprogramma. De VVD zegt geen nieuwe bouwlocaties in Velsen te willen.

vvdvelsen.pngDe VVD zegt dat het een voorrecht is om in Velsen te wonen en dat zij al het moois van die gemeente wil behouden. De partij zegt dan ook dat alle woonkernen op zichzelf moeten blijven bestaan en dus dat versmelting door woningbouw tussen de kernen voor de VVD uitgesloten is.
Het behoud van ruimte, groen en rust staat in het nieuwe verkiezingsprogramma voorop.

Dat is duidelijke taal van de VVD. Of de partij hiermee ook de bouwlocatie Grote Buitendijk/Hofgeest opnieuw ter discussie wil stellen, is niet duidelijk.

Toch hoopt de actiegroep niet dat besluitvorming wordt verschoven tot na de verkiezingen: ‘De VVD mag nu dan wel in ons voordeel haar programma presenteren, de andere partijen zouden wel met heel andere programma’s kunnen komen, die juist het tegengestelde voorstellen. Als actiegroep zitten we niet te wachten op dergelijke politieke verschuivingen, waardoor we weer helemaal opnieuw moeten beginnen’, aldus Lidwina Wever.

Maar als de VVD haar toekomstige beleid ook vandaag letterlijk neemt, dan mag het duidelijk zijn dat de VVD in ieder geval geen bezwaar zal maken tegen het combinatieplan, wanneer dat eenmaal volledig is uitgewerkt en tegemoet komt aan alle wensen en eisen.

3 reacties

  1. Peter Luit op 7 oktober 2009 om 06:35

    De VVD laat weten dat de bouwlokatie Grote Buitendijk/Hofgeest niet wordt gezien als een nieuwe bouw lokatie, maar als een bestaand plan.

  2. Peter Luit op 21 oktober 2009 om 15:35

    Vandaag bericht de IJmuider Courant dat de VVD terugkomt op de eerdere uitgangspunten van ‘geen’ woningbouw. In plaats daarvan komt het woord ’terughoudend’. Tja, politieke heeft zo zijn dwalende details.

  3. jacques barth op 16 januari 2010 om 18:14

    wie vertegenwoordigd eigenlijk santpoort in de gemeente raad?

Laat een reactie achter