Actiegroep is besluiteloosheid gemeente spuugzat

Actiegroep Velserbroek Oost is de passieve houding van de gemeente spuugzat. Terwijl wekelijks de krant volstaat met leuke stukkies over burgerparticipatie, houdt de gemeente de geheimzinnigheid rondom de Grote Buitendijk/Hofgeest in stand.

besluit.jpgHet is inmiddels niet meer geloofwaardig dat de ambtenaren nog steeds aan het rekenen zijn. Het in het voorjaar ingediende combinatieplan zou nog ‘even’ doorgerekend moeten worden, maar dat duurt inmiddels al bijna 5 maanden.

Ja, er verscheen een keer een briefje dat het doorrekenen vertraging had opgelopen. Ruim anderhalve maand later stuurden we een e-mail naar de heer Warmerdam, met de vraag om verduidelijking aangaande de status waarin de berekeningen zich bevonden. Antwoord: er is vertraging.

En als je dan als bij toeval wethouder Korf tegenkomt op een ritje met de Fast Flying Ferries naar Amsterdam, dan vindt deze mevrouw het heel gewoon geen enkel woord over dit onderwerp te zeggen.

Wat betekent dit nu? Is dit een berekende actie van de gemeente om eens te zien of het combinatieplan de la in kan door het dood te zwijgen? Is het een poging van de ambtenaren op dit punt de domme burger te misleiden en dan toch straks weer met een (beetje aangepast) plan 3 te komen? Zijn B&W het gezeur uit Velserbroek zat? En hebben de raadsleden genoeg andere dingen op hun bordje en zijn ze even blij het dossier Grote Buitendijk/Hofgeest terzijde te kunnen leggen? Een combinatie van al die dingen zou wel eens kunnen betekenen dat dit onderwerp over de verkiezigen heen getild gaat worden.

Zeg dat dan! Maak het de bevolking duidelijk dat dit project politiek zo zwaar op de maag ligt, dat niemand meer zijn vingers eraan wil branden. Maar ja, dat is natuurlijk niet eenvoudig. Eerst Groot Helmduin afschieten en dan ook nog de Grote Buitendijk/Hofgeest? Tja, dat zijn politieke aderlatingen, waar niemand op zit te wachten. Dan maar zeggen dat het rekenwerk lang duurt en dat we straks in februari dan maar beslissen dat het een taak is voor de volgende coalitie.

Gemeente, we zijn het spuugzat, maar we geven niet op. Sterker nog, wij willen doorgaan met dit plan en willen druk zetten op de besluitvorming. Een zoveelste nieuwe ronde binnen weer een nieuwe coalitie is niet goed. Maar als dat toch mocht gebeuren gaan ook wij gewoon door. Door ons stil te zwijgen maakt u ons alleen maar scherper in ons wantrouwen jegens uw werkmethoden. Nee, niet slim, dom zelfs, en de IJmuider Courant doet er nog een schepje bovenop door te stellen dat alleen het wijkplatform Velserbroek geen problemen heeft met de gemeente. Ja, dat is pas een echte opsteker. Maar erg geloofwaardig is het niet.

Laat een reactie achter