Besluitvormingsproces Grote Buitendijk vertraagd

Dat is de conclusie die we kunnen trekken, nu de zomervakantie ook het Plein’45 heeft bereikt. In het voorjaar kregen wij nog een brief dat in de periode juni/juli het uiteindelijk besluit genomen zou gaan worden rondom de Grote Buitendijk.

groen.jpgHet is akelig stil rondom dit onderwerp. Zeewijk en Santpoort resulteerden al in verhitte discussies tijdens de afgelopen raadsvergadering, waarbij het laatste onderwerp door de burgemeester niet rijp werd geacht voor besluitvorming.

Wat leren we hier nu van voor de Grote Buitendijk? De Sanpoortse belanghebbenden kwamen op voor hun zaak. De aanwezigen hielden zich niet stil, toen links en rechts hun argumenten noemden, vooral niet toen de PvdA het woord nam, deze partij wil maar wat graag hun plannen geraliseerd zien.
Ook de PvdA ambities aan de Grote Buitendijk liegen er niet om. Ze praten daar over ‘communicerende vaten’ met het gebied Hofgeest. Ja, er zijn positieve geluiden de meeste woningen aldaar te bouwen en slechts een zeer beperkt aantal woningen in het luxe segment aan de Grote Buitendijk.

Maar hoe staan de neuzen na de zomer? De ambetnaren lijken maar door te blijven rekenen aan het combinatieplan. Waar zijn ze mee bezig? Niemand die het weet, ook wij worden – voor de zoveelste keer – zelfs niet een beetje op de hoogte gehouden.

Het enige voordeel van deze vertaging is dan ook echt vertraging. Wij als actiegroep vinden vertraging niet erg, maar zo nu en dan kunnen dingen binnen de raad en B&W onverwacht snel gaan. De besluitvorming rondom Zeewijk was ook ineens verraassend anders. Dus laten we op onze hoede blijven voor de dwalingen van de politieke geest. We blijven u op de hoogte houden.

Onderstaand bericht ontvingen wij ‘viavia’, ook weer omdat mevrouw Korf niet op een e-mail reageerde met een verzoek om meer duidelijkheid.

collegebericht.png

3 reacties

 1. ruud op 8 juli 2009 om 17:42

  We wachten het weer af Peter.
  Fijne vakantie!
  g,Ruud

 2. Guus van Dee op 16 juli 2009 om 10:56

  Beste redactie,

  Ik lees in geen enkele variant iets over de ontsluiting van Velserbroek Oost op de A9 en de A208. Heb ik wat gemist? Of wordt al het toenemende woon-werkverkeer dat deze nieuwbouw oplevert gewoon gevoegd bij de flessenhals aan de westkant. Ik zou hier graag meer over willen weten. Gr. Guus van Dee

 3. Peter Luit op 16 juli 2009 om 14:36

  Beste Guus,

  Nee, in geen enkele variant spreken wij over extra ontsluiting op de A22/A9. We doen dat niet omdat we daarmee een opening zouden geven tot nog meer wooncapaciteit. Het huidige model – dus met woningen aan de Hofgeest en in beperkte mate langs de Grote Buitendijk – wordt momenteel doorgerekend, ook voor wat betreft de verkeersbelasting. Uiteraard hopen we dat de aantallen woningen en de verkeersdruk met elkaar in balans zullen zijn.

  Voor de goede orde, het is niet aan de gemeente om snelwegontlsuitingen aan te leggen, maar aan de provincie.

  Groet,

  Peter Luit

Laat een reactie achter