Wij heten de nieuwe burgemeester van Velsen welkom: 'Leer hier wat er speelt in onze wijk'

De nieuwe burgemeester van Velsen – Franc Weerwind – komt in een opgemaakt bedje – voorzover hij kennis wil nemen van de ‘situatie’ Velserbroek.

Franc_Weerwind.jpgEen nieuwe burgemeester krijgt altijd veel voor zien kiezen in de eerste 100 dagen na zijn inauguratie. Dat is ook de periode waarin naar meer dan alleen zijn inhoudelijke functioneren wordt gekeken. Ongemerkt kijken we naar zijn lichaamstaal, zijn gezichtsuitdrukkingen, waar hij in het openbaar te zien is en hoe hij de gewone mens benadert.
De eerste foto’s die de media lieten zien, beloofde al veel goeds. Openheid in zijn gezicht, een brede glimlach. Iemand die ervoor lijkt te gaan en volgens de IJmuider Courant een man die zo snel mogelijk in de gemeente wil komen wonen, desnoods voorlopig in een flatje in een zijstraatje van een zijstraatje. Dat is op zijn minst een teken om middenin de bevolking te willen staan.

Maar goed, ter zake. Velserbroek, de kwestie van woningbouw is nog steeds niet opgelost. Het is totaal onduidelijk in welk stadium het rekenwerk van de ambtenaren verkeert, hoe de raad nu tegenover het ingenomen standpunt van het combinatiemodel staat en hoe B&W hier dan weer mee omgaat. Als onze nieuwe burgemeester na de zomer de vergaderingen rondom dit onderwerp moet gaan leiden, is het verstandig dit ‘meters hoge’ dossier eens door te nemen. En waar kan dat beter dan hier?

Zijn voorganger heeft nooit de moeite genomen eens met ons te praten om zijn inzichten te verbreden. Daar was Peter Cammaert ook de figuur niet naar. We vragen ons zelfs af of hij deze site wel kent.

‘Burgemeester Bart’ kende deze site wel al, althans vanuit zijn vak als journalist voor de IJmuider Courant. Als hij werkelijk burgemeester zou zijn geworden, dan had hij de ontwikkelingen rondom de Grote Buitendijk ook zeker vanaf hier blijven volgen. Naar wij begrepen wil de nieuwe burgemeester graag een een vorkje prikken met zijn ’tegenkandidaat’. Ik hoop dan dat Bart Franc snel door de eerste 100 dagen kan helpen, want Bart zou een goede mentor zijn om de verhoudingen piekfijn aan Franc uit te leggen. En misschien denkt Bart dan ook even aan deze website, zodat Franc ook eens contact met ons opneemt. En als hij dat niet doet? Dan doen we dat zelf wel. Kunnen we meteen ontdekken of de nieuwe burgemeester wel opgegroeid is met moderne communicatie opvattingen tussen bestuur en burgers. Een echte ‘burgemeester 2.0’ dus. Welkom in Velserbroek!

Laat een reactie achter