Oplettende lezer van De Hofgeest

Soms missen wij ook wel eens een stukje berichtgeving in de media. Zo lette Mireille Alberda goed op de inhoud van de Hofgeest van vorige week, waarin Aris Blok PvdA zijn lezing gaf (met voorbeeld) over het begrip populisme. Dit in aanloop van de verkiezingen volgende jaar.

blokhofgeest.png

De reactie van Mireille Alberda:

Beste meneer Blok,

Hierbij wil ik reageren op uw stukje in de Hofgeest van 26 maart jl. waarin u onder meer schrijft over dat bebouwing van de Grote Buitendijk misschien een impopulaire maatregel is, maar dat een politicus daarbij wel rekening houdt met toekomstige behoeften en het algemeen belang.

Het aantal mensen dat volgens uw visie straks langs de Grote Buitendijk kunnen gaan wonen is vele malen kleiner dan het aantal mensen dat nu recreëert op een van de laatste stukjes vrije en groene natuur die er nu nog In Velserbroek zijn. Als u over algemeen belang spreekt dan is niet bebouwen toch echt meer in het algemeen belang dan wel bebouwen. Nu kan IEDEREEN die dit wil genieten van dit stuk natuur. Als het bebouwd wordt en/of de voetbalvereniging wordt verplaatst, zijn het alleen de bewoners die er een huis kopen en de voetballers die er voordeel aan hebben. Dit is géén algemeen belang naar mijn idee.
U wilt de behoeften van bepaalde bevolkingsgroepen, zoals pubers en senioren, behartigen. Maar wat denkt u van de behoeften van de paardensporters, de mensen die er fietsen, de mensen die er hardlopen, hun hond uit laten, of skeeleren? En de mensen, niet alleen de bewoners van de Grote Buitendijk, maar ook andere Velserbroekers en niet Velsersbroekers, die gewoon genieten van dit prachtige landschap, met paarden, koeien en schapen? Dit is ook een algemene groep, zelfs een veel grotere groep.
Als u dan wilt spreken over algemeen belang: de kwaliteit van de leefomgeving in Velserbroek: alles volgebouwd of hier en daar nog een klein stukje groen? Wat is er meer in het algemeen belang?????
Het heeft niet te maken met een impopulaire maatregel, maar met de natuurlijke belangen eens laten prevaleren boven de economische belangen! Maar ja, daar maak je je ook niet populair mee, natuurlijk. Ik ben benieuwd wie een dergelijk impopulair standpunt durft in te nemen om groen groen te laten!

Met vriendelijke groet,
M. Alberda

Laat een reactie achter