Grote meerderheid van de raad gaat voor combinatiemodel

De overgrote meerderheid van de Velsense gemeenteraad oordeelde vanavond positief over het verder uitontwikkelen van het combinatiemodel van de actiegroep, VSV en Westijk.

overwinning.jpegEen aantal partijen hield echter wel een slag om de arm ten aanzien van de aantallen woningen aan de Grote Buitendijk. Ondanks het feit dat de raadsleden het rekenmodel van Westwijk wel hadden ontvangen, meenden sommigen toch gewoon uit te moeten gaan van de doorrekening door de ambtenaren. Daardoor gaven sommige partijen aan een hogere dichtheid aan woningen langs de Grote Buitendijk te willen om het gat financieel te dichten.

Als actiegroep zullen wij er op toezien dat niet meer dan de ingetekende 70 woningen worden gerealiseerd. Met de berekeningen van Westwijk is er al helemaal geen sprake van een financieel gat, maar van een flinke winst voor de gemeente.

Deze uitslag mag een begin naar een overwinning worden genoemd. We zijn als partijen natuurlijk blij met deze eerste stap, maar er is nog veel werk te verzetten voor wat betreft de gedetailleerde invulling en de financiering van verschillende onderdelen van het plan.

Uniek is deze stap wel. Het burgerinitiatief is door de gemeenteraad overgenomen en dat is van waarde voor meerdere toekomstige trajecten waarin burgers actief worden betrokken in complexe processen. Ook wethouder Korf was blij met deze stap en prees alle deelnemers die zo positief aan dit proces hebben meegewerkt.

8 reacties

 1. Deff op 2 april 2009 om 22:30

  Gefeliciteerd,
  Grote klasse alvast met het behaalde resultaat.

 2. Deff op 2 april 2009 om 22:33

  Het is al laat he.
  Ik bedoel natuurlijk:
  Grote klasse,
  Gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 3. Frans op 3 april 2009 om 04:48

  Dit is fantastisch nieuws!! Gefeliciteerd met dit compromis model. Het harde werk van alle partijen lijkt zijn vruchten af te werpen. Edoch, een nieuwe fase van hard werk is aangebroken om de wijzigingen van het bestemmingsplan aan het compromis model te toetsen en dat de uitvoering ervan voor alle partijen positief verloopt. Heel veel succes hiermee!!

 4. ruud op 3 april 2009 om 08:04

  Compliment en dank voor jullie geweldige inzet!
  Er zullen nog wel wat hobbels volgen, ook hiermee succes.
  g,Ruud

 5. peter op 3 april 2009 om 22:17

  Gefilicteerd met het behalen van mindere woningen. Goed werkgedaan

 6. Max op 4 april 2009 om 19:39

  Gefeliciteerd met het winnen van deze slag!!
  En nogmaals bedankt dat jullie je zo (succesvol!) inzetten voor deze zaak.

 7. Fred op 5 april 2009 om 09:21

  De inspanningen beloont !!
  Blijf echter waakzaam, vooral over de woningdichtheid aan de Grote Buitendijk.
  70 woningen is meer dan genoeg.

 8. walter op 6 april 2009 om 16:52

  Hulde voor de actiegroep,als jullie geen verzet hadden getoond,dan was het misschien heel anders gelopen,en was de buitendijk voorbestemd om volgebouwd te worden.

Laat een reactie achter