Volg ons nu ook via Twitter

Twitter begint door te breken. Aanvankelijk was Twitter het communicatieplatform voor gespecialiseerde mensen, die affiniteit hadden met het web, mobile communicatie, ICT of media. Inmiddels begint Twitter zich ook te ontwikkelen in meer maatschappij relevante omgevingen.

twitter.jpegWat is Twitter en wat kan je ermee? Twitter is een soort combinatie tussen SMS, MSN en een weblog. Sommigen noemen het ook wel ‘micro-blogging’. Je kunt dus met elkaar communiceren in een beperkt aantal karakters (140) – maar er zijn natuurlijk geen kosten aan verbonden. Om mee te kunnen doen, moet je je aanmelden bij Twitter. Dat is heel eenvoudig en kost vrijwel geen tijd. Vanaf dat moment kan je op zoek gaan naar mensen, door zoektermen in te vullen. Dus je kunt zoeken naar alle mogelijke termen die te maken hebben met bijvoorbeeld milieu, woningbouw, velsen, IJmuider Courant en ga zo maar door. Zoek dus als eerste term naar ‘velserbroek‘ en klik vervolgens op ‘Follow’. Op die manier maak je verbindingen met mensen die iets over verschillende onderwerpen te vertellen hebben. Zo heb jezelf ook eigenschappen in je profiel staan, waarop mensen jou dan weer vinden. Op die manier maak je dus een sociaal netwerk en open je de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Ook kan je elkaar attenderen op interessante websites of gebeurtenissen in de buurt.

vbroektwitter.pngAls Actiegroep Velserbroek Oost gaan we het experiment met Twitter aan, om de drempel met elkaar te communiceren verder te verlagen. We hebben al aardige successen geboekt met ‘Cover-It-Live’, waarmee commentaren direct zichtbaar werden in een live scherm, waardoor mensen interactief met elkaar van gedachten konden wisselen. Met Twitter hopen we deze communicatie nog verder te versterken. Welkom bij Twitter!

Kijk in de rechterkolom voor het verloop van de Twitter boodschappen.

Laat een reactie achter