Combinatiemodel 4,5,6 levert ook miljoenen op

Het combinatiemodel 4,5,6 is doorgerekend en gaat miljoenen opleveren, enigszins vergelijkbaar met de resultaten van model 3. Dat blijkt uit berekeningen van ontwikkelaar Westwijk, die voor donderdag de berekeningen zal doorsturen naar de raadsleden.

euro.jpgVolgens een woordvoerder van ontwikkelaar Westwijk is het onbegrijpelijk dat de gemeente met een negatief resultaat van 9 ton uit de berekeningen is gekomen. ‘We hebben hier ons uiterste best getallen de getallen daarvoor op een rij te krijgen, maar hoe we ook rekenen, 9 ton in de min krijgen wij niet voor elkaar.’

Westwijk zegt vandaag de berekeningen helemaal rond te hebben. Na overleg met VSV en de actiegroep bleken nog een paar details genuanceerd anders te liggen, zodat vanochtend nog de laatste hand wordt gelegd aan het model. ‘We leggen het hele rekenschema voor aan de raadsleden, zodat kosten en opbrengsten inzichtelijk worden gemaakt. Zo marktgevoelig zijn die gegevens allemaal niet, een half uurtje ‘googlen’ levert al heel wat concreet cijfermateriaal op.’

Komende donderdag zal tijdens het Raadsplein tot oordeelsvorming worden gekomen. De ‘strijd’ gaat daarbij tussen model 3 en model 4,5,6, inmiddels door de gemeente model 7 genoemd.

Laat een reactie achter