Wederom veel media aandacht voor Grote Buitendijk in IJmuider Courant

Gisteren verscheen het ‘combinatiemodel 4,5,6’ al op de website van de IJmuider Courant, vandaag maar liefst 3 artikelen over een onderwerp welke de gemoederen behoorlijk bezig houdt binnen en buiten de wijk.

De verkoopprijs van de grond van de gebroeders Rutte werd in één van de artikelen uit de doeken gedaan na wat onderzoek bij het kadaster. De gebroeders ontvingen maar liefst 3,2 miljoen euro voor de vijf hectare weiland, omgerekend, slechts 63 euro per vierkante meter. Een koopje voor bouwgrond, vandaar dat de Katwijkse Ontwikkelings Maatschappij ook een bonus in het vooruitzicht heeft gesteld, indien de grond ook daadwerkelijk wordt bebouwd.

De lijntjes die de basis vormen voor nogal wat geruchten tussen de gebroeders Rutte, KOM en de gemeente worden daarmee alleen maar verstrekt. De gebroeders Rutte waren immers vertegenwoordigd in de werkgroep van afgelopen zomer, waar ze hun eigen ‘voorkeursplan’ mooi konden afstemmen op het ‘voorkeursplan’ van de gemeente. Dus puur met voorkennis een inschatting maken van de kansen die de gemeente zou hebben de grond te bebouwen en dan nog een fraaie bonus naast de 3,2 miljoen euro kunnen vangen. Gertjan Huijbens vraagt zich in zijn stuk terecht af of de gemeente Velsen wel heeft zitten slapen. Ze hebben het stuk grond van Rutte de afgelopen jaren gewoon met rust gelaten, terwijl vooral met de Beeckesteijn deal de indruk werd gewekt dat de gemeente alle grond in handen wilde hebben, om speculaties door projektontwikkelaars te voorkomen. Ook wethouder Baerveldt heeft dus weer wat uit te leggen.

De komst van het combinatiemodel wordt door Huijbens geniaal genoemd. Qua timing klopt dat ook, aanstaande donderdag speelt het model de hoofdrol in zowel raadsplein als raadsvergadering. Huijbens eindigt zijn verhaal met een veelbelovend ‘Wordt vervolgd’, want uitgeschreven zijn we over dit onderwerp nog lang niet.

1 reactie

  1. Ronald op 12 februari 2009 om 11:03

    Er blijft met deze variant nog redelijk wat groen aan de Grote Buitendijk. Dus als helemaal groen geen optie meer is dan is dit second best

Laat een reactie achter