Burgemeester voor actiegroep onzichtbaar

Vandaag een artikel in de IJmuider Courant over het profiel waaraan de nieuwe burgemeester van Velsen moet gaan voldoen. Komende woensdag mag de gehele bevolking daarover vanaf 19:30 meepraten aan het Plein ’45.

Voor ons is de rol van de burgemeester nietszeggend geweest in de afgelopen jaren waarin actie werd gevoerd tegen de bebouwing van het gebied Grote Buitendijk / Hofgeest. We realiseren ons best dat een burgemeester een aantal portefeuilles bedient, die niet direct te maken hebben met ruimtelijke ordening. Daarentegen is de burgemeester doorgaans altijd belast met de veiligheid en is daarmee vanuit de politiek ook het aanstuurpunt richting de politie.

cammaert.pngIn die zin is het wel wat merkwaardig dat onze burgemeester nooit eens is aangeschoven bij onze gesprekken met verschillende wethouders – in de afgelopen jaren – over de veiligheids aspecten in onze wijk. Hoe om te gaan met jeugd, druk op het verkeer, sociale controle en algemeen welzijn, onderwerpen die ons inziens duidelijk deel uitmaken van het profiel van een burgemeester die actief betrokken zou moeten zijn bij de ontwikkeling van haar of zijn gemeente.

Wat ons betreft zou de nieuwe burgemeester een zogenaamde ‘2.0’ burgemeester moeten zijn. Iemand die actief met de bevolking communiceert, als het ware een voorbeeld neemt aan de media genieke Amerikaanse president Obama, die weigert zijn smartphone in te leveren en zijn wekelijkse praatje gewoon op zijn eigen website laat zetten.

Streven dus naar een burgemeester met een eigen website/weblog, die dus actief communiceert met de bevolking en van daaruit zijn eveneens goed communicerende ploeg aanstuurt. Dan zijn er meteen ook veel problemen voor wethouder Bokking opgelost.

Laat een reactie achter