PvdA: 'Plan 6 volwaardig meenemen in besluitvorming'

Vanochtend voerden we een inspirerend gesprek met Aris Blok, Kees Hindriks en Ronald Vennik van de PvdA fractie. Het is bekend dat deze partij wil bouwen waar het mogelijk is, zo ook langs de Grote Buitendijk.

Blok.jpgToch heeft ons plan 6 deze partij aan het denken gezet. De PvdA toonde zich oprecht enthousiast over een extra model, zonder het overigens inhoudelijk een oordeel te geven op het model. Volgens Kees Hindriks is het juist zinvol om met meerdere modellen tot een evenwichtiger oordeel te kunnen komen.

Ook begreep de PvdA fractie dat het werkgroep traject niet smetteloos is verlopen. Juist daardoor zijn extra alternatieven meer dan welkom. Dat het model niet helemaal doorgerekend is, is volgens Aris Blok geen onoverkomelijk bezwaar.

Dat de partij onverminderd vasthoudt aan ontwikkeling van het gebied is bekend. Maar de fractie maakt wel duidelijk dat ook zij geen voorstander is van ongenuanceerd volbouwen. Of zij de wethouder steunen in het door haar gekozen model 3 bleef dus in het midden.

(foto: Aris Blok, bron: velsen.nl)

1 reactie

 1. Fred op 6 december 2008 om 16:03

  Eindelijk eens een partij die bereid is om “out of the box” te denken.
  De voorstellen zoals ze zijn ingediend zouden moeten dienen om een uiteindelijk plan te verwezenlijken, hiervoor is het wellicht zeer zinvoel om de voorstellen te mixen. Dit zou wel eens een voor alle betrokkenen een goed gevoel kunnen geven.
  maar dan moeten we natuurlijk niet zo kinderachtig zijn (CDA) om een zeer goed plan (nr 6) hier niet in te betrekken omdat dit te laat zou zijn ingediend !!
  Dit is volslagen onzin en dat weet men bij de CDA ook wel.
  Ook de redenatie dat het model niet volledig doorgerekend is, mag geen beletsel vormen, misschien moet de CDA het goede voorbeeld van de PVDA maar eens volgen.
  Het zou zeer fatsoenlijk zijn dat de Actiegroep over de juiste cijfers kan beschikken (moeten van het gemeentehuis komen), zodat zij Plan 6 goed kan (laten) doorrekenen … beter een laat plan dan …

Laat een reactie achter