Veel aandacht in de media voor situatie Grote Buitendijk

kranten.gifDe media hebben volop aandacht geschonken aan de situatie rondom de Grote Buitendijk. Dat het onderwerp zo massaal onder de aandacht van de bevolking wordt gebracht is een goed voorbeeld van betrokken journalistiek in de gemeente.

De IJmuider Courant heeft al drie dagen achtereen verschillende nieuwsfeiten over dit onderwerp gepubliceerd en doet dit genuanceerd. Ook redacteur Fokke Zaagsma doet op zijn weblog op geheel eigen wijze verslag van de feiten. Ook weekblad Hofgeest besteedt deze week een groot deel van haar voorpagina aan de Grote Buitendijk. Begin december zal Seaport TV een interview houden met Floor Bal, John Schilling en ondergetekende.

Het is echter opvallend dat de bevolking nauwelijks reageert op publicaties op de verschillende websites. Dat is wel jammer, want juist dat interactieve medium is zo goed geschikt om een inhoudelijke discussie te voeren, zodat ook de politiek kan meelezen en meereageren. Dat zou de democratie enorm helpen, maar kennelijk durven we deze dialoog via het web nog niet met elkaar aan te gaan. Ook op deze website valt het aantal inhoudelijke reacties nog altijd tegen. Wel zijn echter wel blij met de vele inhoudelijke suggesties, die we de afgelopen week hebben ontvangen in de door ons uitgevoerde enquete (op papier….). En ook dat heeft geholpen.

We zijn overigens blij met onze huidige bezoekersaantallen op de website, waaruit ook blijkt dat bevolking, politiek en media onze activiteiten op de voet volgt. Met name de laatste paar dagen steeg het aantal bezoekers tot ca. 180 per dag, terwijl de website normaal tussen de 30 en 45 bezoekers per dag telt.

Laat een reactie achter