Terugblik 'structuurvisiebus' Noord-Holland

noordholland.pngOp donderdag 28 augustus vond in het Holiday Inn-hotel in Seaport Marina in IJmuiden de laatste van de regiotafels van de eerste ronde plaats. Ambtenaren van de regio IJmond gaven op een kaart aan welke ruimtelijke ontwikkelingen zij in de komende 30 jaar wensen.

Vervolgens brachten bestuurders uit de gemeenten Velsen, Beverwijk, Uitgeest en Heemskerk daar nog enkele aanvullingen op aan.

In het afgelopen halfjaar heeft het structuurvisieteam talloze wensen van regio’s, maatschappelijke organisaties, projectontwikkelaars, actiecomité’s, individuele burgers en scholieren binnengehaald. Zo zijn er 7 regiotafels geweest, zijn we met een bus door de provincie getrokken, hebben we met een stand op de Provada gestaan, is er een prijsvraag onder scholen gehouden en zijn via de website talloze bijdragen geleverd.

Behoud van de openheid en het groene karakter van de provincie wordt door vrijwel iedereen onderstreept, maar tegelijkertijd is er de druk om ruimte te hebben voor meer woningbouw, economische activiteiten, recreatie en toerisme, duurzame energie en verbeteringen in de infrastructuur. Veel regio’s ervaren de ‘rode contour uit de streekplannen’ als knellend. De komende maanden gaat de provincie, aan de hand van de provinciale belangen, formuleren aan welke wensen zij uitvoering gaat geven.

Kijk hier en ook hier voor eerdere publicaties op deze webiste.

Laat een reactie achter