Groep jongeren wil helemaal geen nieuwbouw langs de Grote Buitendijk

Een groepje jongeren die ik vanavond tegenkwam op het Weidepad (tussen de Grote Buitendijk en de Oostlaan), wil helemaal geen nieuwbouw tussen de A9/A22 en de Grote Buitendijk.

jongeren1.pngIk kon het tijdens het uitlaten van mijn hond niet laten deze groep jongeren te vragen naar hun mening ten aanzien van mogelijke woningbouw. Er werd genuanceerd over nagedacht, op een enkele grap na, zoals: ‘Ik wil graag een kerncentrale.’

Zelfs een paar VSV’ers, één duidelijk herkenbaar aan zijn clubkleding, zeiden eerst wel voor uitbreiding van de voetbalterreinen te zijn. Dat werd snel genuanceerd doordat ze zelf aangaven dat het aantal A-teams slechts beperkt was tot net aan twee. Aangevuld door één van de andere jongens: ‘Tja, we willen graag op zaterdag werken om wat bij te verdienen.’

jongeren2.pngDe rest was unaniem over het groene karakter van dit deel van de wijk en wilden het zo houden. Ook werd een mooi park spontaan als reactie genoemd.
Toen ik toch trachtte de jongeren op andere gedachten te brengen door te stellen dat zij later ook een eigen huis zouden willen hebben, werd dat als onzin weggewuifd. ‘Dat hoeft niet speciaal hier’. Zelfs niet toen ik zei dat de politiek van mening is dat jongeren juist wel massaal in de buurt van hun ouders wilden blijven wonen, werd dat argument lacherig afgedaan als onzin.

Natuurlijk is deze groep niet het gemiddelde van ineens alle jongeren in Velserbroek. Maar het was opvallend dat geen één van de jongeren echt serieus positief was over woningbouw. Toch een signaal om eens verder onder de jeugd te onderzoeken.

1 reactie

 1. Laura op 19 september 2008 om 15:29

  haha wat leuk dat wij er op staan!
  wij vinden zeker dat er geen gebouwen bij moeten komen, want er blijft niks meer over van de natuur!
  wij willen dat de weilanden blijven, en we vinden koeen mooi!
  hahahaha.
  PROTEST TEGEN DE GEBOUWEN IN VELSERBROEK!
  leuke foto is het trouwends geworden!

  groetjes, laura.

Laat een reactie achter