Reclamezuilen en hoge doorzichtige schermen

spaarndam.png

Sportpark Spaarndam is het voorbeeld voor VSV. De spaarndamse club verdient zoveel aan reclame op een enorme grote reclamezuil langs de A9, dat zij de jaarlijkse huur van de velden daarmee makkelijk kan betalen.

Een eventuele bouw van een nieuwe kantine kan zelfs zonder hypotheek worden uitgevoerd. Daarmee is de club de rijkste van de regio. VSV zou dit ‘voorbeeld’ kunnen volgen.

De nadelen van sportvelden zo vlak langs de snelweg worden in een artikel in de IJmuider Courant van vandaag afgedaan als onzin. Dat er niemand klaagt over luchtgebrek, wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat sporten langs de snelweg de gezondheid positief beïnvloed. Wel wordt toegegeven dat er last is van Schiphol. Vooral op zaterdag en zondag is het rondom de vroege middag spitsuur. Maar ja, ook dat aspect wordt lacherig afgedaan als ‘leuke afleiding’ als een wedstrijd niet al te inspirerend is om naar te kijken.

Het artikel speculeert verder over gelijke mogelijkheden voor VSV langs de A9, Onder de titel ‘Kassa gaat rinkelen voor VSV’ lijkt een nieuwe manier gevonden te zijn om de politiek te beïnvloeden om de velden nu dan toch eindelijk te verplaatsen naar de strook langs de A9. VSV zelf komt in het artikel niet aan het woord. Het is de auteur van het artikel, die zelf een soort plan bedenkt, waarbinnen hij zelfs zover gaat dat hij VSV adviseert te pleiten voor doorzichtige schermen langs de A9, zodat de reclamezuilen dan goed zichtbaar kunnen blijven.

3 reacties

 1. Peter Luit op 25 augustus 2008 om 08:20

  Het kon niet uitblijven. Vandaag reageerde VSV voorzitter Floor Bal op de suggesties van de IJmuider Courant.

 2. Sven op 25 augustus 2008 om 21:58

  Ik denk dat dit HET punt is voor VSV om zijn stem te laten gelden in de hele discussie omtrent de Grote Buitendijk. Ik heb zelf in een andere sporttak een bestuursfunctie vertegenwoordigt mbt de sponsering. Ik weet daarom dat zelfs alleen het plaatsen van reclameborden langs de velden zoals ook bij SV Spaarndam al een dusdanige opbrengst genereert dat dat al voldoende reden kan zijn om het complex te verplaatsen. Want tussen 0630 en 0830 passeren er gemiddeld zo’n 50.000 a 60.000 voertuigen die gemiddeld niet harder rijden dan een kilometer of 50. Die cijfers zijn alleen al voor de grote regionale en landelijke bedrijven genoeg ‘exposure’ dat de duizenden euro’s binnen stromen.
  Ik snap wel waarom VSV cq. Floor Bal zo hun best doen…..

 3. Kang op 26 augustus 2008 om 21:00

  Het zou mij niet verbazen als de politiek betrokken partijen een lucratieve worst zal voorhouden, dan wel heeft voorgehouden. Het levert namelijk niet alleen geld op, maar ook politieke “winst”. De provincie legt zaken op. Gemeentes moeten zich op bepaalde onderdelen conformeren. De politici zullen dan alles uit de kast moeten halen om te “slagen”. En als je niet slaagt, leg je politiek gezien het loodje. En niet alleen door de kiezers, maar ook in je eigen partij.

Laat een reactie achter