Levendige discussie bij SeaportTV

seaport.pngVanmiddag werd de opname gemaakt voor het ‘Grote Buitendijk’ debat. Aanwezig waren Floor Bal, de heer Mark Nieuwenweg en ondergetekende.

presentator.pngDe discussie was in goede handen van de presentator Jac Zuurbier van SeaportTV, die op evenwichtige wijze de verschillende ‘voors’ en ’tegens’ naast en tegenover elkaar plaatste. Niet voor niets was de samenstelling al een kleine afspiegeling van de werkgroep die vanaf 29 mei aan de slag gaat om de verschillende modellen te ontwikkelen vanaf de ‘nul’-optie tot en met volledig volbouwen.

In het kort samengevat kwamen de volgende visies aan de orde.


sp1.pngFloor Bal blijft voor het bebouwen van het huidige VSV terrein en dus ook het groenhouden van de Grote Buitendijk, met inbegrip van de verhuizing van VSV, gecombineerd met een aantal extra voorzieningen.

De heer Nieuwenweg gaat echter iets verder. Volgens zijn visie is het onmogelijk om geen woningbouw te plegen op de Grote Buitendijk. Het plan van VSV is volgens hem alleen rendabel te maken als ook woningen worden gebouwd, maar dan wel met de rekenschap dat het gebied een open structuur moet houden.

sp2.pngUiteraard blijft de Actiegroep Velserbroek Oost vasthouden aan de ‘nul’-optie en stelde nogmaals dat de gehanteerde cijfers ‘bejaard’ zijn, ondanks het politieke accoord op deze cijfers, waarmee nu een gebied bedreigd wordt met 0-500 woningen voor voornamelijk bewoners van buiten de gemeente. Wederom werd meermalen gewezen op de verschillende rapporten, waarin krimp van de bevolking wordt voorspeld. Ook werd al als ‘voorteken’ genoemd dat basisschool de Ark al afscheid gaat nemen van een noodgebouw.

De uitzendingen vinden plaats op vrijdag, zaterdag en maandag om 18:00 uur op SeaportTV, maar ook op hun website.

2 reacties

 1. M. S. Niewenweg op 20 mei 2008 om 17:22

  Peter, een goed stuk. Eén opmerking je hebt met mij aan tafel gezeten: Mark Niewenweg namens Westwijk bv (onderdeel van de Scholz Groep). Inderdaad staat er ook nog een foutieve naam op de uitnodiging van de gemeente voor de werkgroep.

  Tot de 29e mei.

  Met vriendelijke groet
  Mark Niewenweg

 2. Peter Luit op 20 mei 2008 om 21:55

  Hallo Mark,

  Ik heb de naam inmiddels aangepast. Ja, stond dus fout in de brief van de gemeente. Sorry voor het feit dat ik je naam niet goed had onthouden…..

  Tot de 29e.

  Peter

Laat een reactie achter