Belangstelling voor 'Structuurvisiebus' nihiel

busnh1.pngVanmiddag stond om de ‘oldtimer’ bus van de Provincie op het Plein ’45. De belangstelling voor de Structuurvisie ontwikkeling van de provincie was helaas niet groot. Slechts een klein krantenberichtje vanmorgen hielp niet echt om Velsenaren in dialoog te laten gaan met medewerkers van de provincie.

Met een leuk interactief touchscreen werd uitleg gegeven over de de ontwikkelingen van de regio in de komende decennia. Ondanks de leuke methode van presenteren en de mogelijkheid om zelf ‘in te tekenen’ voorspelde het scherm niet veel goeds voor de regio. Een steeds verdere verdichting van de regio staat ons de komende tientallen jaren te wachten. De overlast van autoverkeer, vliegbewegingen ten spijt, want de provincie beweert te kampen te hebben met een enorme woningnood. En nood breekt nu eenmaal wetten. Een ongezonde en zeer ongewenste ontwikkeling.

busnh2.pngDat de provincie de visie van de bevolking graag wil horen, is natuurlijk een goed initiatief. Maar of daarmee de beleidskaders van hetgeen nu al staat ingetekend, ingrijpend zullen worden veranderd, is zeer twijfelachtig. Meer informatie over de provinciale structuurvisie is te vinden op de website van de Provincie Noord-Holland.

Laat een reactie achter