Politieke partijen accoord met onderzoek

velsenverg1.pngVrijwel alle politieke partijen zijn accoord gegaan met het vanaf nu uit te voeren onderzoek naar de mogelijkheden om ‘iets’ te doen met de groenstrook tussen de Grote Buitendijk en de A22/A9.

D66, Christen Unie en Groen Links zijn tegen bebouwing. VVD, LGV, SP, PvdA, CDA en Velsen Lokaal zijn wel voor bebouwing, maar hebben ieder op zich zo hun kanttekeningen bij bepaalde aspecten. Deze zijn door wethouder Korf tijdens de raadscarrousel genoteerd en zullen in het onderzoek in min of meerdere mate worden betrokken.

Voor het onderzoek wordt 100.000 euro uitgetrokken, waar alleen de Christen Unie tegen was. Dit onderzoek gaat de komende maanden plaatsvinden. De ‘nul’-optie wordt serieus genomen door alle partijen, helaas wordt de ‘nul-plus’-optie door alle partijen verworpen, een optie waar wij groot voorstander van zijn.

Ook de verschillende insprekende partijen nuanceerden sommige aspecten van het onderzoek. Maar van echt vuurwerk was geen sprake.

velsenverg2.pngNu start dus zo snel mogelijk de onderzoeksfase, die enige maanden in beslag zal nemen. Wethouder Korf wil daarin alle mogelijke partijen zoveel mogelijk interactief betrekken. Dat is op zichzelf een goed uitgangspunt. We hebben als actiegroep gestreden voor 3 aspecten, waarvan er toch 2 zijn ingevuld. Ten eerste is dat de ‘nul’-optie en ten tweede is dat de actieve inspraak in het proces. Dat we de ‘nul-plus’-optie hebben verloren, is een natuurlijk verlies. Maar we gaan met de twee winstpunten met alle energie aan de gang.

Het komende onderzoek moet dan ook zeker niet worden gezien als het einde van de ‘wedstrijd’, maar slechts als een begin. We hopen op uw aller steun.

Laat een reactie achter